Eerste ontslag Serie A een feit; nieuwe trainer voor Nederlanders

6 september 2022, 18:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sinisa Mihajlovic is niet langer de trainer van het Italiaanse Bologna FC 1909. De oefenmeester uit Servië is door de teleurstellende resultaten in de competitie op straat gezet door zijn werkgever. Dat betekent dat Jerdy Schouten en Denso Kasius een nieuwe trainer krijgen.

Dinsdag heeft de clubleiding van Bologna de trainer op de hoogte gebracht dat ze niet hem verder gaan. Zo komt er na drie seizoenen een einde aan een in eerste instantie zeer succesvolle samenwerking. Tijdens zijn eerste seizoen zorgde Mihajlovic namelijk voor handhaving en vervolgens hield hij Bologna tot twee keer toe in de middenmoot van de Serie A.

Inmiddels staat Bologna er minder florisant voor. De club staat na vijf wedstrijden op drie punten en dat is goed voor de zestiende plek. Bologna wist nog niet te winnen en de club ziet dat onder leiding van Mihajlovic niet zo snel meer gebeuren. In Italië worden clubloze trainers als Thiago Motta, Claudio Ranieri en Paulo Sousa genoemd als mogelijke opvolgers.

Leukemie

De periode van Mihajlovic bij Bologna verliep op persoonlijk vlak minder goed. De oefenmeester kreeg de diagnose leukemie en moest deze zomer vanwege zijn behandeling een groot gedeelte van de voorbereiding aan zich voorbij laten gaan. De 53-jarige coach herstelde in eerste instantie van zijn ziekte, maar eerder dit jaar keerde de kanker helaas weer terug.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen