RB Leipzig handelt snel en heeft opvolger Tedesco al binnen

8 september 2022, 09:49

RB Leipzig heeft niet veel tijd nodig gehad om een opvolger van Domenico Tedesco te vinden en aan te stellen. Tedesco kreeg woensdagmorgen te horen dat hij zijn spullen mocht pakken en een dag later is zijn vervanger al binnen: Marco Rose moet de Duitse topclub snel weer aan de praat krijgen.

Het ontslag van Tedesco kwam enerzijds als een verrassing, maar anderzijds helemaal niet. De Duits-Italiaanse oefenmeester loodste RB Leipzig vorig seizoen nog naar de eindzege van de DFB-Pokal en een vierde plek in de Bundesliga, die goed is voor rechtstreekse deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League. RB Leipzig heeft echter een uiterst teleurstellende seizoensstart achter de rug.

Na vijf competitiewedstrijden staat de nummer vier van het afgelopen seizoen in Bundesliga met slechts vijf punten op de elfde plek. Afgelopen zaterdag werd er nog met 4-0 verloren van Eintracht Frankfurt. RB Leipzig kreeg dinsdagavond tegen Shaktar Donetsk de kans om zich te herstellen van de zeperd in de competitie, maar zover kwam het niet. De Oekraïners deelden de Duitsers juist een volgende tik uit. RB Leipzig werd naar een 1-4 nederlaag gecounterd.

De clubleiding had genoeg gezien en ontsloeg Tedesco. Zijn opvolger is dus al binnen. Rose heeft donderdagochtend zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2024. Rose stond vorig seizoen nog aan het roer bij Borussia Dortmund. Eerder was hij trainer bij Borussia Mönchengladbach en RB Salzburg. Zijn periode als trainer in Dortmund duurde nog geen heel seizoen. Rose werd in mei van dit jaar ontslagen wegens teleurstellende resultaten. Vooral in Europa kon Borussia Dortmund weinig potten breken. In de Champions League werd BVB al in de groepsfase uitgeschakeld en in de Europa League ging het pijnlijk ten onder tegen Rangers FC.

Aan Rose nu de lastige taak om RB Leipzig weer aan de praat te krijgen. De club gaf afgelopen zomer bijna zestig miljoen euro uit op de transfermarkt, maar dat heeft zich dus nog niet vertaald naar succes op het veld. Rosa mag bij zijn debuut meteen flink aan de bak: zaterdag wacht immers een thuiswedstrijd tegen zijn oude werkgever Borussia Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen