Portugal
0 – 0
Zwitserland

Bijlow meldt zich alsnog bij Oranje, WK 'helemaal niet uitgesloten'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 september 2022 – Justin Bijlow is de afgelopen dagen onderwerp van gesprek. De doelman van Feyenoord werd door Louis van Gaal niet geselecteerd voor de Nations League-duels met Polen en België en dat zorgde voor nogal wat commotie. Hoewel Bijlow niet bij de 24-koppige selectie zit, meldt hij zich deze week wel in Zeist.

Bijlow meldt zich alsnog bij Oranje, WK 'helemaal niet uitgesloten'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van Gaal maakte afgelopen vrijdag zijn 25-koppige selectie voor de laatste interlands in de aanloop naar het WK bekend. Maandag meldden zich echter 24 spelers bij het Nederlands elftal. Bruno Martins Indi heeft zich noodgedwongen moeten afmelden voor de komende interlands van Oranje. De verdediger van AZ viel zondag geblesseerd uit in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Wie zich vandaag wel meldden in Zeist, zijn Jasper Cillessen, Remko Pasveer, Andries Noppert en Mark Flekken. De doelmannen strijden komende week om de plek onder de lat.

Bijlow is er dus niet bij. Van Gaal reageerde zondagavond bij het programma Humberto op RTL4 al op de absentie van Bijlow in de selectie. Op de persconferentie werd hij daar wederom naar gevraagd. "Hij hoort momenteel niet bij de eerste vier, anders zou hij nu zijn uitgekozen. Je moet altijd leveren, dat heeft hij zeker in het begin van dit seizoen niet gedaan. Niet in vergelijking met die andere vier. Wij kijken naar alle teamfuncties. Als je een bal stopt, wil dat niet zeggen dat je gelijk een goede keeper bent. Er zijn meer functies die je moet uitvoeren."

Penalty's
Volgens Van Gaal is de moeizame start van Bijlow niet de enige reden waarom de Feyenoord-doelman ontbreekt in de selectie van Oranje. "In dit geval speelt er ook nog iets anders, dat ik spelers wilde leren kennen. Dat ik niet in november een speler uitnodig die ik nog niet gecoacht heb. Daarom had ik een heel grote selectie, maar ze hebben niet geleverd op het juiste moment. Dan word je gepasseerd door een ander, want we blijven vergelijken." Om die reden heeft Van Gaal Pasveer en Noppert wél geselecteerd. Dat Bijlow niet van de partij is, betekent overigens niet dat hij het WK uit zijn hoofd moet zetten. "Dat is helemaal niet waar."

Bijlow meldt zich later deze week nog wel in Zeist. Niet om Van Gaal alsnog te overtuigen van een plek in de selectie. "Hij komt ook nog, omdat we de keepers ook nog willen zien in de testen die wij wetenschappelijk hebben vastgesteld, die kunnen leiden tot het stoppen van meer penalty's", aldus Van Gaal, die verwacht dat Bijlow, ondanks de teleurstelling, 'gewoon' staat te trappen om zich te melden. "Hij kan toch een plek verdienen in de WK-selectie? Hij komt heel graag." Ook Kjell Scherpen zal zich, om dezelfde reden als Bijlow, dinsdag melden bij Oranje.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd