De Ligt over transfer vlak voor WK: "Risico's nemen in het voetbal"

20 september 2022, 18:28

Matthijs de Ligt hoopt zich de komende maanden richting het WK in de basis te knokken bij het Nederlands elftal. De centrumverdediger kan onder bondscoach Louis van Gaal lang niet altijd rekenen op speeltijd. De Ligt denkt dat zijn zomerse transfer naar Bayern München misschien kan helpen.

De Ligt liet Juventus deze zomer na twee seizoenen achter zich om aan de slag te gaan bij Bayern. "Ik heb denk ik wel een stap omhoog gemaakt qua team", aldus de ex-Ajacied tegenover de NOS. "Het is altijd een risico, maar risico's moet je ook nemen in het voetbal. Juventus is een hele goede ploeg en heb ik genoten van mijn tijd daar. Bayern heeft de ambitie om alles te winnen en ik had het gevoel dat het bij Juve iets minder was. Dit was voor beide partijen goed."

Lees ook: Noppert geniet van entree Oranje: "Memphis een mooi voorbeeld"

In de Allianz Arena moet De Ligt hard knokken voor een plekje in de basis, aangezien de concurrentie behoorlijk is bij de huidige nummer vijf van de Bundesliga. "Ik heb de eerste drie wedstrijden amper gespeeld, omdat ik met een trainingsachterstand binnenkwam. Van de laatste acht wedstrijden heb ik er zes helemaal gespeeld. Dus ik ben eigenlijk met mijn speeltijd en hoe de eerste twee maanden verlopen zijn erg tevreden."

WK 2022

Natuurlijk wil De Ligt graag mee naar het WK, waar Van Gaal waarschijnlijk met drie centrale verdedigers gaat spelen. Voorlopig lijkt De Ligt echter geen basisplaats te hebben. "Bayern ligt dichter bij de filosofie wat de bondscoach wil op het veld. Dat is voor mij als speler een voordeel. Er is genoeg concurrentie achterin en dat is alleen maar goed. Op het WK moeten we samen het doel nastreven. Wie er dan speelt, is niet zo belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen