Waarom Klaiber deze zomer per se wilde vertrekken bij Ajax

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 september 2022 – Sean Klaiber keerde deze zomer terug bij FC Utrecht. De rechtsback kwam over van Ajax en moest fors salaris inleveren om deze overstap te kunnen maken. Toch wilde de verdediger per se terugkeren op het oude nest, nadat hij de laatste jaren veelvuldig te kampen had met blessureleed.

Waarom Klaiber deze zomer per se wilde vertrekken bij Ajax

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik had ook andere opties maar daar wilde ik niet eens over nadenken. Ik wilde per se terug naar Utrecht. Ik wilde weer mezelf zijn. Het plezier hebben dat ik al die jaren bij deze club heb gehad", vertelt Klaiber tegenover Voetbal International. Plezier was hij op het veld verloren in Amsterdam. "Ik heb het heel hard geprobeerd daar, er alles uit proberen te halen. Een zware blessure in mijn tweede seizoen hielp daar vanzelfsprekend niet aan mee. Het is gewoon jammer dat het niet gelukt is."

Dat heeft vooral te maken met de blessures die hij had bij Ajax. "Ik weet dat ik bij Ajax goed lag in de kleedkamer. Dat is een compliment. Maar ik was geblesseerd, het was de enige plek waar ik mijn teamgenoten zag", aldus Klaiber. "Bij Ajax lagen er kansen. Er kwam een andere trainer, iedereen begon op nul. Bovendien vertrok Noussair Mazraoui. Of ik voor mijn gevoel een eerlijke kans heb gehad? Dat gevoel wil ik mezelf wel aanpraten. Ik wilde ervoor gaan. Maar op een gegeven moment weet je het. Je voelt het op de training, je ziet het bij de oefenwedstrijden. Het is de manier waarop het gaat. Dan voel je: Ik ga niet gebruikt worden."

Lees ook: Klaiber keert met 'extra en waardevolle bagage' terug naar Utrecht

Klaiber heeft het boek Ajax afgesloten en wil er het liefst niet meer over praten. Vlak voor zijn zware blessure stond Klaiber nog voor een overgang naar Engeland: alles was rond, maar zijn kwetsuur gooide roet in het eten. Deze zomer wilde hij zelf per se terug naar FC Utrecht. "Ik heb aardig wat moeten inleveren, maar dat heb ik ervoor over. Ik heb mijn familie waar ik ze hebben wil. Het is investeren in mezelf weer. Ik wil weer voetballen. Bij mijn club. En misschien dat ik op een dag FC Utrecht wel weer een mooie transfersom kan opleveren."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd