Feyenoord
0 – 0
PSV
Go Ahead Eagles
0 – 0
NEC

Tienkoppig Sparta Rotterdam houdt stand in Waalwijk, RKC baalt

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 oktober 2022 – RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam hebben aan een leuke en boeiende wedstrijd allebei een punt overgehouden. Het duel tussen beide middenmoters in een zonnig Waalwijk eindigde in 2-2. Met een doelpunt en assist was RKC-er Iliass bel Hassani de uitblinker. Spartaan Arno Verschueren verzorgde de Rotterdamse productie.

Tienkoppig Sparta Rotterdam houdt stand in Waalwijk, RKC baalt

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In het sfeervolle Mandenmakers stadion kwam RKC Waalwijk al vroeg op voorsprong toen Michel Kramer in de tiende minuut een voorzet op maat van Bel Hassani binnen kopte. Het doelpunt was een voortvloeisel van een leuke openingsfase waarin beide ploegen de aanvallende intenties lieten zien. Sparta ging hierna op zoek naar de gelijkmaker, maar hanteerde aanvankelijk een te laag tempo. RKC handelde steeds wat sneller al ging het bij de gastheren vooral in de eindpass mis.

Langzaam kregen de Rotterdammers wat meer grip en na wat kleine kansjes rondde middenvelder Verschueren op aangeven van Tobias Lauritsen een mooie aanval af. De volgende tegenslag voor de thuisploeg volgde al snel toen de doelpuntenmaker Kramer er met een rugblessure af moest. Roy Kuijpers was zijn vervanger. Het was in een sterke fase van Sparta dat nadrukkelijk op zoek was naar een tweede treffer. Met de 1-1 ruststand was RKC uiteindelijk nog het meest tevreden. 

Tijdens de onderbreking voerde RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting meteen een tweede wissel door. Patrick Vroegh verving de in de kleedkamer achtergebleven verdediger Dario van den Buijs. Met het brengen van middenveldeer Vroegh speelde RKC na de onderbreking wat anders. Waar het voor de pauze met drie centrale verdedigers en hoge backs speelde acteerde het in de tweede helft met twee centrale en steeds één hoge vleugelverdediger. Er was meer balans op het middenrif waardoor het initiatief ook weer in Waalwijkse handen was. 

Het eerste kwartier was dan ook volledig voor de thuisploeg en de 2-1 van uitgerekend Bel Hassani een logisch vervolg. De middenvelder deed met zijn treffer zijn jeugdliefde pijn. Sambo deed dit even later hetzelfde met een harde charge op invaller Kuijpers. De Spartaan kon meteen met een rode kaart inrukken. Scheidsrechter Ingmar van Oostrom kende geen twijfel en pardon. Uit de vrije trap die nog openstond schoot Bel Hassani maar rakelings naast.

Even later kreeg Hassani geel en werd door de Sparta-aanhang verbaal bejegend. De middenvelder reageerde hierop en werd vervolgens door Oosting tegen zichzelf in bescherming genomen en naar de kant gehaald. Of het één met het ander te maken heeft is niet te bewijzen. Feit is wel dat Sparta al snel na deze wissel weer gelijkmaakte toen Verschueren zijn tweede van de middag liet noteren. RKC was ook meteen de grip kwijt terwijl Sparta met een man minder ook niet echt meer aanzette. Beide teams kregen hierna wel wat kleine kansjes. Een winnaar kwam er niet meer in Waalwijk. 

Opstellingen en beoordelingen*: 

RKC Waalwijk: Vaessen 6,5; Gaari 6, Van den Buijs 5,5 (46. Vroegh), Adewoye 6; Lelieveld 6, Clement 6,5 (86. Biereth), Hassani 8 (72. Bakkali), Anita 6,5, Lutonda 6; Kramer 5,5 (42. Kuijpers 5), Lobete 6.

Sparta Rotterdam: Schoonderwaldt 6; Sambo (5), Vriends 6, Auassa 6r, Pinto 6; Verschueren 7 (87. Van Mullem), Mijnans 6,5 (87. Rekik), De Guzmán 5,5 (65 Abels 6); Van Crooij 6, Lauritsen 6,5, Namli 6 (78. Kitolano).

Man of the match: Iliass bel Hassani

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd