Sky Sports nodigde V/d Vaart na kritiek op Maguire niet meer uit

4 oktober 2022, 08:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart is nooit meer als analist gevraagd voor Sky Sports nadat hij in 2019 Harry Maguire op Engelse televisie met de grond gelijkmaakte. De voormalig middenvelder maakte destijds in niet misverstane bewoordingen duidelijk dat hij de verdediger van Manchester United zwaar overschat vond. Inmiddels merkt Van der Vaart dat hij niet de enige is die er zo over denkt.

Van der Vaart heeft zich de afgelopen jaren meerdere keren kritisch uitgelaten over Maguire. In augustus 2019 deed hij dat als analist bij Sky Sports. Een maand later liet de voormalig Oranje-international geen spaan heel van Maguire toen hij te gast was bij Ziggo Sport. "We hebben hem gezien bij de Nations League en zeiden: waar zitten we naar te kijken? Als ik op een zondagmiddag bij een amateurclub kijk, kan ik er zo drie vinden die dit ook kunnen. Het is misschien een beetje lullig om te zeggen, maar dat vind ik echt. We hebben het over bijna 90 miljoen hè? Dan is Van Dijk 300 miljoen waard."

Maandagavond bij Rondo werd Van der Vaart door presentator Wytse van der Goot gevraagd of hij de vader van Maguire weleens heeft ontmoet. "Ik hoop het niet", antwoordde de oud-voetballer lachend, waarna hij oude beelden kreeg te zien van zijn kritiek aan het adres van de Engelse verdediger. "Ik zag hem in de Nations League en daar vond ik hem slecht. Toen werd hij drie maanden later voor 90 miljoen euro verkocht, wat ik een idioot bedrag vond. Dat zei ik toen bij Sky en daarna ben ik nooit meer uitgenodigd. Dat is echt serieus. Heel Engeland was toen een beetje boos. Nu heb ik het gevoel dat iedereen hem niet zo goed vindt."

Teleurstellend seizoen

Maguire beleeft vooralsnog een moeizaam seizoen. Erik ten Hag benoemde de fysiek sterke verdediger in de voorbereiding tot aanvoerder van Manchester United, maar zette hem al snel op de bank. Bij de nationale ploeg van Engeland speelde Maguire tijdens de interlandperiode een negatieve hoofdrol door in het Nations League-duel met Duitsland (3-3) bij twee tegendoelpunten de fout in te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Had hij toch een beetje visie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen