Puntenverlies PSG na rood Ramos, zuinige overwinning Real

8 oktober 2022, 23:03

Paris Saint-Germain heeft slechts een punt overgehouden aan het bezoek aan Stade de Reims. In het duel met de nummer veertien begon Neymar op de bank, terwijl Lionel Messi wegens een lichte blessure helemaal geen deel uitmaakte van de selectie. Bij Reims had voormalig De Graafschap- en FC Groningen-speler Azor Matusiwa een basisplaats, net als Arbër Zeneli (ex-SC Heerenveen). Kort voor rust kwam PSG met tien man te staan, toen Sergio Ramos wegens aanmerkingen op de scheidsrechter mocht inrukken. Het was alweer de 28ste(!) rode kaart in de loopbaan van de Spanjaard. 

De thuisploeg was tegen het tiental van PSG aardig opgewassen, maar kwam niet tot hele grote kansen. Ook de ingevallen Mitchell van Bergen kon daar niets al veranderen, al deed hij een kwartier voor tijd na een aardige actie nog wel een poging. Doelman Gianluigi Donnarumma kon de inzet van de oud-speler van Vitesse en SC Heerenveen echter vrij gemakkelijk verwerken. Door het gelijkspel blijft PSG koploper, maar kan Olympique Marseille morgen op een punt van de Parijzenaars komen. Volgende week zondag treffen beide ploegen elkaar in Parijs.

Zie ook: "Neymar is een geweldige speler

Koninklijke zuinig langs stadgenoot

Real Madrid heeft de koppositie in Spanje in ieder geval voor een dag weer in bezit. Op bezoek bij stadgenoot Getafe won het met 0-1. Eder Militão was bij afwezigheid van Karim Benzema de matchwinner. De verdediger kopte al in de derde minuut de enige treffer van het duel achter Getafe-keeper David Soria. Concurrent FC Barcelona kan de eerste stek op de ranglijst zondag heroveren als het weet te winnen van Celta de Vigo. Een week later treffen de rivalen elkaar voor de eerste Clásico van het seizoen in Madrid. 

Real stond voorafgaand aan het duel met Getafe in punten gelijk met FC Barcelona, maar was tweede op basis van het mindere doelsaldo (+18 om +11). In punten is het na zaterdagavond in ieder geval weer even uitgelopen op de Catalanen, maar aan het doelsaldo wist Real niet veel te doen tegen de nummer zestien van de ranglijst. Nadat Militão de Koninklijke op voorsprong had gezet leek Rodrygo in de tweede helft nog wel voor de 0-2 te zorgen, maar na lang aarzelen besloot de arbitrage -terecht- dat zijn treffer wegens buitenspel niet doorging. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen