Van Nistelrooij hint op andere tactiek: "Misschien wel beste van Europa"

19 oktober 2022, 21:47

Nog geen drie weken geleden leed PSV een blamerende nederlaag in Leeuwarden. Maar na twee zeges in de Eredivisie en twee ruime en overtuigende overwinningen in de Europa League schijnt het zonnetje weer in Eindhoven. De tegenstander van morgenavond is echter van een totaal ander kaliber. PSV treft in Arsenal de huidige koploper van de Premier League. Ruud van Nistelrooij denkt dan ook aan een andere tactiek.

De kraker tegen Arsenal in de Europa League is een belangrijke voor PSV in de strijd om een ticket voor de volgende ronde. De Eindhovenaren zijn dankzij de 5-0 overwinning op FC Zürich van vorige week al zeker van overwintering in de UEFA Conference League, maar het is hen uiteraard te doen om een vervolg in de Europa League. Om morgenavond in het Emirates Stadium een zo'n goed mogelijk resultaat in de wacht te slepen, denkt Van Nistelrooij dus aan een ander strijdplan. "Arsenal is in vorm, maar we gaan er alles aan doen om het maximale eruit te halen. Je denkt erover na om een andere opstelling te spelen", werd de oefenmeester vanavond geciteerd door de NOS.

Van Nistelrooij wilde echter nog niet al teveel op de zaken vooruit lopen. Hij wil de tegenstander immers niet wijzer maken. "Je hebt je trainingsmomenten waarin je dingen kan trainen. Een verdediger erbij, een aanvaller erbij. Of hetzelfde. Alles kan." Van Nistelrooij kan tegen de koploper van Engeland weer een beroep doen op Luuk de Jong, Noni Madueke én Mauro Júnior. De Jong, Madueke en Júnior stonden de afgelopen tijd geblesseerd aan de kant, maar zijn fit genoeg om morgenavond hun rentree te maken. Een basisplaats zit er echter nog niet in. Van Nistelrooij wil het drietal rustig brengen.

Lees ook: PSV-fans moeten geduld hebben: drietal begint in Londen op de bank

Verleden 

Van Nistelrooij kent de club Arsenal natuurlijk goed. De voormalig profvoetballer stond als spits van Manchester United meermaals tegenover de Londenaren. Twaalf keer om precies te zijn. Van Nistelrooij zegevierde vier keer. Maar de hoofdtrainer van PSV hecht niet al teveel waarde aan zijn onderlinge historie met de tegenstander van morgenavond. "De tegenstander staat volledig los van die wedstrijden van twintig jaar geleden. We willen graag laten zien wat we waard zijn tegen misschien wel het beste team van Europa."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen