Feyenoord lijdt pijnlijk puntenverlies na vroeg tegendoelpunt

22 oktober 2022, 18:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft zaterdag dure punten laten liggen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Arne Slot kwam voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Door een vroeg doelpunt van Iñigo Córdoba moesten de Rotterdammers al snel in de achtervolging. De gelijkmaker werd direct na rust gemaakt door Javairô Dilrosun, maar daar bleef het bij.

Feyenoord boekte vorige week een zeer belangrijke overwinning tegen directe concurrent AZ. In Alkmaar werd het 1-3 voor de ploeg van Arne Slot. Ook de uitploeg doet het goed in de competitie. Fortuna pakte in de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden liefst 11 punten. De nummer tien  van de Eredivisie verloor afgelopen woensdag wel met 3-2 in het bekertoernooi tegen NEC.

Fortuna begon uitstekend aan de wedstrijd. In de negende minuut kwamen de bezoekers al op voorsprong in De Kuip door een doelpunt van Córdoba. De Spaanse buitenspeler maakte zijn eerste doelpunt voor Fortuna nadat hij de bal voor de voeten kreeg in de zestienmeter van Feyenoord en stoïcijns tegen de netten achter doelman Bijlow schoot.

Na het openingsdoelpunt parkeerde Fortuna de bus en begon het al vroeg met tijdrekken. Feyenoord had verreweg het meeste balbezit en kon zonder problemen opbouwen. Dit leverde in de rest van de eerste helft echter geen grote kansen op door het sterke verdedigen van de Limburgers. Het compact spelende Fortuna kwam in de slotfase van de eerste helft er af en toe gevaarlijk uit met de counter via Burak Yilmaz. De Turkse spits kon deze grote kansen echter niet verzilveren tot doelpunten. De ruststand bleef dan ook staan op 0-1.

De tweede helft was een wereld van verschil vergeleken met de eerste helft. De Rotterdammers kende een bliksemstart door onder andere de drie wissels van Feyenoord-trainer Arne Slot in de rust. Na dertig seconden lag de gelijkmaker er al in door een hard schot van de 24-jarige vleugelaanvaller Dilrosun: 1-1.

Na het snelle doelpunt leek ook de 2-1 in de lucht te hangen. Feyenoord domineerde en nam het doel van Fortuna-keeper Ivor Pandur regelmatig onder vuur, terwijl de ploeg uit Limburg op de counter loerde. Dit leverde echter geen doelpunten op. Ook in de slotfase wisten de Rotterdammers het Limburgs verzet niet te breken. De wedstrijd eindigde dan ook in 1-1.

Door het gelijke spel verzuimt Feyenoord om de koppositie van Ajax over te nemen. De Amsterdammers komen later op de avond nog in actie tegen RKC Waalwijk. Fortuna blijft staan op een keurige tiende plek.