Van Nistelrooij verrast na verlies: "Doen gewoon heel veel goed"

23 oktober 2022, 17:48

Ruud van Nistelrooij ziet na de tweede nederlaag op een rij voldoende aanknopingspunten richting de return tegen Arsenal in eigen huis. Zondagmiddag ging er met 4-2 verloren tegen FC Groningen, maar die uitslag had heel anders af kunnen lopen volgens de trainer. Na afloop van de verrassende nederlaag werpt Van Nistelrooij bij ESPN zijn blik op het spel van de Eindhovenaren.

"Met de analyse moet je beginnen tussen de 39e en de 46e minuut. In die minuten krijg je er drie tegen en ga je de rust in met een 3-1 achterstand, terwijl we 3-1 voor hadden moeten staan." Je komt nog terug zelfs dus we bleven wel ons ding doen." Bij de tegendoelpunten stonden de Eindhovenaren vaak niet goed gepositioneerd, zo zag ook de oefenmeester. "Die eerste tegengoal valt na een individuele fout, helaas, kan gebeuren, daarna komt er een spelhervatting waar je niet oplet en dan valt ook nog de derde..."

Toch probeerde Van Nistelrooij in de rust vooral zijn elftal te blijven motiveren, want er lagen voldoende kansen voor PSV. "Ik zei tegen ze "als we zo blijven spelen dan blijven we kansen creëren". We hadden al veel eerder de aansluitingstreffer kunnen maken om druk op de 3-3 te krijgen, dat gebeurde wat laat." Daarbij was PSV ook enigszins ongelukkig volgende de trainer. "Daarna gaan er ballen op de lat, worden er ballen op de lijn geblokt, door de keeper gepakt… Dat is gedeeltelijk wat ongelukkig, maar ook kwalitatief waarin je de bal tussen de palen moet schieten", aldus Van Nistelrooij. 

Blessures vormen geen excuus

Volgens Van Nistelrooij komt de nederlaag vanwege het goede spel hard aan. "Als je ziet hoe veel we creëren en hoe we dat doen, dan doe je gewoon heel veel goed. Dat is des te pijnlijker, dat je zelf die eerste drie goals tegen krijgt". Aan het ontbreken van de geblesseerde Érick Gutiérrez wil hij de tegendoelpunten echter niet wijten. "Ik vond niet dat het daarmee te maken had. Het was niet dat de tegenstander iets heel moois deed waardoor wij in de problemen kwamen. Het was een ongelukkig moment en dat werd afgestraft," aldus Van Nistelrooij.

Lees ook: De beoordelingen van PSV na het bizarre duel bij FC Groningen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen