Vrede getekend bij Man United: Ten Hag zeer lovend over Ronaldo

28 oktober 2022, 13:44

Cristiano Ronaldo heeft een zeer opmerkelijke week achter de rug bij Manchester United. Waar hij een week geleden nog door trainer Erik ten Hag werd verbannen uit de selectie, was hij donderdag weer trefzeker als basisspeler in de Europa League. Ook Ten Hag zelf heeft de Portugees weer volledig in de armen gesloten.

Dat bleek al toen Ronaldo donderdagavond bij zijn rentree in de wedstrijdselectie direct weer in de basis startte. Daarbij duurde het even voor hij zijn vizier weer op scherp had, maar was hij tien minuten voor tijd toch weer trefzeker. Hij schoot van dichtbij de laatste Manchester United-treffer binnen, wat een 3-0 overwinning op Sheriff Tiraspol betekende. Ten Hag was na afloop lovend over de sterspeler die hem een week eerder nog veel kopzorgen opleverde.

"Ze bleven maar gaan", zei Ten Hag op de persconferentie na afloop over zijn ploeg, en in het bijzonder Ronaldo. "Het team bleef gaan om hem in de juiste positie te brengen en hijzelf bleef gaan om in de juiste positie te komen. Hij gaf niet op. Zo gaat het al zijn hele carrière. Dat is hoe hij zo goed is geworden. Daar heeft hij de beloning voor gekregen", doelde hij op de treffer.

Verbanning

Ronaldo werd door Ten Hag verbannen, omdat hij ruim een week geleden in de topper tegen Tottenham Hotspur (2-0 winst) het stadion al voor het laatste fluitsignaal verliet. Dat deed hij eerder in de voorbereiding ook al eens, maar dit keer had het dus consequenties. Ronaldo miste de volgende topper tegen Chelsea (1-1) en leek zelfs op zoek te kunnen naar een nieuwe club. Na een nieuw gesprek met Ten Hag werd hij echter weer in genade aangenomen. 

Lees ook: Antony moet bij Ten Hag op het matje komen na onnodige actie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen