Japan
0 – 0
Kroatië

Nog een land dreigt uitgesloten te worden van WK in Qatar

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 oktober 2022 – Er staan een klein vraagteken achter de deelname van Tunesië aan het WK in Qatar. De FIFA heeft de voetbalbond van het Noord-Afrikaanse land (FTF) een waarschuwing uitgedeeld.

Nog een land dreigt uitgesloten te worden van WK in Qatar

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De waarschuwing komt na herhaalde opmerkingen van Kamel Deguiche, de Tunesische minster van Jeugd en Sport, om bonden te ontbinden. De FIFA beschouwt dat als een poging van de overheid om zich te bemoeien met het bestuur de nationale voetbalbond. De FTF is eraan herinnerd dat bij de FIFA aangesloten bonden verplicht zijn hun zaken onafhankelijk en zonder ongepaste beïnvloeding van derden te regelen.

'Elke niet-naleving van deze verplichtingen kan leiden tot het opleggen van sancties op grond van de FIFA-wetten, waaronder een schorsing van de betreffende bond', staat in de brief die Kenny Jean-Marie, FIFA-directeur van de aangesloten bonden, naar Wajdi Aouadi van de FTF heeft gestuurd. Een schorsing zou betekenen dat alle Tunesische teams worden uitgesloten van deelname aan internationale wedstrijden, waaronder het WK.

Iran
Mocht Tunesië daadwerkelijk worden uitgesloten van de mondiale eindronde, dan krijgen Frankrijk, Denemarken en Australië een nieuwe groepsgenoot. Iran is een ander land dat moet vrezen voor WK-deelname. Het is onrustig in het land, waar massaal wordt geprotesteerd tegen vrouwenonderdrukking en repressie. Bovendien wordt Iran beschuldigd van het leveren aan drones aan Rusland. In de ogen Shakhtar Donetsk-voorzitter Sergei Palkin zijn de Iraniërs medeplichtig aan het leed van Oekraïense burgers en moet Iran op het WK worden vervangen door Oekraïne.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd