Jumbo zet streep door omstreden WK-reclame met bouwvakkers

2 november 2022, 12:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De reclame-campagne die supermarktketen Jumbo gisteren lanceerde in aanloop naar het WK in Qatar wordt per direct stopgezet. In de commercial was onder meer een groep bouwvakkers in een vrolijke polonaise te zien, wat leidde tot een storm van kritiek.

'We realiseren ons nu dat in deze reclame een link te maken is naar de erbarmelijke arbeidsomstandigheden in Qatar en dat is nooit onze bedoeling geweest. Dit betreuren we ten zeerste en we bieden hiervoor onze welgemeende excuses aan', zegt de supermarktketen in een korte verklaring.

De beelden vielen velen rauw op het dak omdat bij de bouw van de WK-stadions volgens de Britse krant The Guardian zo'n 6,5 duizend bouwvakkers om het leven zijn gekomen. "Het legt een verkeerd soort link met de mensen die al die stadions in Qatar hebben gebouwd", zei Amnesty International-woordvoerder Ruud Bosgraaf eerder vandaag tegen De Telegraaf. De organisatie die wereldwijd opkomt voor mensenrechten noemde het spotje "misplaatst" en "onverstandig."

Lees ook: Opmerkelijk: slaat supermarkt plank mis met WK-commercial?

Ook op twitter leidde de commercial tot verbijsterde reacties. 'Natuurlijk slaat Jumbo de plank volledig mis', viel onder meer te lezen. 'Bouwvakkers in een polonaise laten lopen? Dan heb je echt onder een steen geleefd.' Elders wordt de campagne 'schaamteloos' genoemd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is natuurlijk niet slim geweest maar wat is het volgende wat we gaan boycotten . In brazilie worden politieagenten vermoord maar wel een wk ,in rusland ,china de olympische spelen en racen in het midden oosten etc gebeurd er van alles. Dus gaan we nu alle films reclames etc eruit gooien met politie agenten ,soldaten,lhbti ers etcetc . Straks na het wk wordt de aandacht weer verlegt naar wat anders . Het nederland van nu :deugen en boycotten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen