Reiziger kon bij Ajax blijven: "Overmars wilde verlengen"

3 november 2022, 16:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daan Reiziger beleeft voorlopig bij Vitesse een seizoen om niet snel te vergeten. Nadat de 21-jarige keeper in de zomer van 2021 transfervrij overstapte van de jeugdopleiding van Ajax, is hij dit seizoen plotseling basisspeler geworden bij de Arnhemmers. In een interview met Voetbal International gaat Reiziger dieper in op zijn razendsnelle ontwikkeling.

Bij Ajax was het vertrouwen in Reiziger niet unaniem, waardoor hij een anderhalf jaar geleden rond begon te kijken naar een nieuwe club. "Ik kreeg te horen dat ik weg mocht, omdat ze meer potentie zagen in Calvin Raatsie. Na die mededeling speelde ik nog negen wedstrijden in Jong Ajax en maakte ik vanaf de bank een landskampioenschap mee. En Europa League-wedstrijden, weliswaar in een vanwege corona lege Arena, maar toch. Ik vond het niet moeilijk om na dat slechte nieuws mijn duels te spelen. Ik besloot dat ik de ervaring die ik nog op kon doen goed kon gebruiken in het vervolg van mijn loopbaan."

Bij Jong Ajax maakte de keeper vervolgens indruk, waardoor er toch twijfel ontstond bij Ajax. "Na die negen wedstrijden kwam Marc Overmars alsnog met een voorstel om te verlengen trouwens, maar ik was al om me heen aan het kijken. Ik wilde elders gaan kijken, daar waar de kans op speelminuten groter zou zijn. Bij Ajax stond er een vermogen aan keepers op de loonlijst natuurlijk", doelt Reiziger op de concurrentie van onder meer Remko Pasveer, Jay Gorter en de nog altijd geblesseerde Maarten Stekelenburg. Bij Vitesse tekende Reiziger een contract tot 2024.

Bekerblamage Vitesse

Hoewel Reiziger indruk maakte met zijn prestaties tegen Groningen, Cambuur en FC Emmen, tegen wie hij in totaal slechts één doelpunt incasseerde, kreeg de jonge sluitpost ook een zware klap te verwerken. In de eerste ronde van de KNVB-beker werd Reiziger met Vitesse namelijk op penalty's uitgeschakeld door Kozakken boys, dat uitkomt in de Tweede Divisie, waarvan hij nog flink baalt. "Omdat het één van de weinige penaltyseries is die ik überhaupt heb verloren. Sowieso is een nederlaag tegen – met alle respect – amateurs gewoon slecht. Ik baalde er echt van dat ik er niet één pakte. Nee, ik stond niet op het lijstje om er eentje te nemen. Eerst focussen op strafschoppen stoppen, als doelman sta je daar in eerste instantie voor", aldus Reiziger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen