Ongelofelijk: Giroud redt Milan met prachtgoal én pakt rode kaart

5 november 2022, 22:47

AC Milan heeft zaterdagavond op zinderende wijze drie punten gepakt tegen laagvlieger Spezia. Uitgerekend door een goal van Daniel Maldini - zoon van AC Milan-icoon Paolo Maldini - leek het genoegen te moeten nemen met een 1-1 gelijkspel. In de slotfase was het echter toch weer Olivier Giroud die opdook en met een fantastische treffer voor drie belangrijke punten zorgde.

Het was de 72e minuut toen Giroud in de ploeg kwam voor Divock Origi. Zijn missie was duidelijk, want er stond nog altijd een gelijke stand op het scorebord. Theo Hernández had Milan voor rust na een geweldige assist van Ismael Bennacer op voorsprong gezet, maar het antwoord kwam na een klein uur spelen van uitgerekend Maldini. De 21-jarige aanvaller, die door Milan verhuurd wordt aan Spezia, legde de bal voor zijn rechter en krulde 'm vervolgens om doelman Ciprian Tatarusanu heen.

Met een fantastische knal in de kruising leek Sandro Tonali met een snel antwoord te komen, maar zijn 2-1 werd afgekeurd. En dus was het aan invaller Giroud om de wedstrijd toch nog de kant van Milan op te trekken. Dat deed hij in minuut 90, met een goal die zijn handelsmerk genoemd kan worden. Op een voorzet van Tonali sprong hij de lucht in en werkte hij de bal met een spectaculaire volley achter doelman Bartlomiej Dragowski. Een goal die overigens gevolgd werd door een rode kaart, want met al een gele kaart op zak trok de doelpuntenmaker zijn shirt uit.

Ook zonder Giroud lukte het Milan echter om de wedstrijd uit te spelen. Zo raakte het in ieder geval niet verder achterop op koploper Napoli, dat eerder op de avond met 1-2 won van nummer drie Atalanta. Milan zelf is de nummer twee van de Serie A. Na dertien wedstrijden staat het op 29 punten, zes minder dan Napoli.