Barcelona zwaait Piqué uit met zuinige zege, Frenkie scoort

5 november 2022, 23:00

FC Barcelona heeft het afscheid van Gerard Piqué opgeluisterd met een zuinige overwinning op Almería. In Camp Nou miste de ploeg voor rust een penalty, maar nam het in de tweede helft mede dankzij een treffer van Frenkie de Jong alsnog afstand van de laagvlieger. Piqué ging in de slotfase onder ovationeel applaus van het veld.

Een dag voor de wedstrijd wilde Barcelona-trainer Xavi nog niks over zijn opstelling prijsgeven, maar zaterdag bleek dat de 35-jarige verdediger mocht starten in zijn laatste duel in Camp Nou. Ook Frenkie de Jong was vanaf het begin van de partij. Barcelona kreeg al vroeg de kans om op voorsprong te komen toen Robert Lewandowski al na vijf minuten van elf meter mocht aanleggen na een handsbal van een Almería-verdediger. De Pool zag zijn inzet echter via de buitenkant van de paal naast het doel belanden. Daarna waren kansen schaars voor het elftal van Xavi, al kreeg de afzwaaiende Piqué halverwege de eerste helft nog wel een kansje om zijn afscheid op te luisteren met een treffer. Zijn kopbal belandde echter recht in de handen van Fernando Martinez.

Pas na rust wist de thuisclub afstand te nemen van de nummer vijftien van de ranglijst. Eerst was het Ousmane Dembélé die vanaf rechts naar binnen dribbelde en met een laag schot in de verre hoek de ban brak voor de Catalanen. Frenkie de Jong, die tot dan toe niet heel opvallend speelde, verdubbelde na een uur spelen de voorsprong door een rebound van dichtbij hard binnen te volleren. Het was de tweede competitietreffer van De Jong dit seizoen, en in alle competities zijn vijftiende voor Barcelona. 

Zie ookFrenkie luistert Barça-afscheid Piqué op met rake volley

Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd zat het erop voor Piqué. Onder ovationeel applaus verliet hij het veld, om zich te laten vervangen door Andreas Christensen. Door de overwinning op Almería neemt Barcelona de koppositie in La Liga voor in ieder geval een dag over van Real Madrid, dat maandag op bezoek gaat bij Rayo Vallecano. Een dag later speelt Barcelona het uitduel met Osasuna. Trainer Xavi liet doorschemeren voor dat duel nog 'gewoon' over Piqué te kunnen beschikken, al is na zaterdag onduidelijk of de routinier in Pamplona daadwerkelijk nog in actie zou willen komen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen