Kranten kritisch na domper Ajax: 'Schreuder flirt met snel ontslag'

7 november 2022, 09:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het stof is neergedaald na de verhitte topper Ajax - PSV. De Eindhovenaren wonnen met 1-2 in Amsterdam en zijn (voor nu) de koploper van de Eredivisie. De media in Nederland zijn eensgezind over het emotionele schouwspel in de Arena gisteren. FCUpdate.nl verzamelt een handvol krantenknipsels over de topper van zondag.

Valentijn Driessen heeft altijd zijn mening paraat en steekt deze niet onder stoelen of banken, ook niet na de door PSV gewonnen topper. 'Je flirt met snel ontslag als je bij afwezigheid van de geblesseerde Wijndal in de topper tegen PSV kiest voor Devyne Rensch', schrijft de chef voetbal van De Telegraaf in zijn column maandagochtend.

Lees ook: Schreuder vreest niet voor ontslag

Driessen haakt ook nog in de vele opstootjes, die hij verafschuwt. 'Beschamend was ook het gedrag van de Ajacieden bij de talloze opstootjes tijdens en zelfs na de topper. Zonder enig besef dat ze een voorbeeldfunctie hebben naar de jeugd toe', aldus Driessen.

Feyenoord-legende Willem van Hanegem heeft ook een column in het Algemeen Dagblad geschreven over de emotionele topper. Van Hanegem richt zich vooral tot Louis van Gaal, die zich rot geschrokken moet zijn van het slechte spel van met name Ajax. 'Die heeft zo'n beetje elke Ajacied met een Nederlands paspoort in zijn voorselectie opgenomen en zo kort voor het WK zal hij lijkwit hebben gekeken naar al die spelers. (..) Als je zo slecht speelt in de topper tegen PSV, dan mag je best twijfels hebben richting Qatar', aldus De Kromme.

Ontwikkeling

In de voetbalpodcast van datzelfde AD weet Sjoerd Mossou het zeker: Ajax is er niet beter op geworden onder Schreuder. ''Dat is duidelijk, dat kan iedereen zien. (..) Waar ze zo goed begonnen verwacht je op een gegeven moment daar ook een soort ontwikkeling in, die is absoluut niet zichtbaar'', vertelt Mossou in de podcast.

De Volkskrant kopt met een mooie metafoor: Ajax - PSV ontaardt in kooivechten zonder kooi. Willem Vissers vindt het echt belachelijk dat de wedstrijd zo veel simulatie en onsportiviteit kende: 'Tijdens de wildwesttaferelen van zogenoemde topsporters in de Spaghetti Western in Amsterdam Oost, toonden mannen weinig respect voor het spel en voor elkaar, zeker voor rust', schrijft Vissers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou het misschien ook aan de spelers kunnen liggen? Ze hebben veel kwaliteit ingeleverd en er is niet veel voor terug gekomen. En het verwachtingspatroon is sowieso veel te hoog in Amsterdam! Ze staan gewoon bovenaan in de eredivisie en ze worden 3e in een poule met Napoli en Liverpool. Allemaal volgens verwachting dus. Denken ze dat ze elk jaar de kwartfinale in de CL halen daar??

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder heeft onderhand veel te veel tijd gebruikt met wisselen en spelers op allerlei posities uitproberen en dat kan gewoon niet bij Ajax. Volgens mij gaat hij daar straks ook gewoon mee door alsof hij alle tijd van de wereld heeft. Je hebt in feite nu al een mislukt seizoen. En nu is dat niet alleen aan Schreuder te wijten, hij had op z'n minst al een fink stuk verder in de ontwikkeling moeten zitten. Persoonlijk ben ik wel voor een ontslag maar de vraag is wie er dan moet komen. Maar goed, misschien zijn ze op de achtergrond al bezig met de zoektocht. Je weet het niet.

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is er mislukt dan? Ok het spel is nog niet om over naar huis te schrijven, maar ze staan bovenaan in de competitie en ze maken nog alle kans in de beker en de EL.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarschijnlijk zie ik het een stukje somberder in dan jij...

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Serieus??? 120 miljoen geïnvesteerd …. Halverwege het seizoen nog steeds geen vast elftal … geen duidelijkheid wie nou DE spits is … blijven tobbe met blind en tadic !?!? En dan vind jij het best redelijk gaan?! Schreuder en Ajax moeten zich kapot schamen hoe Ajax vooral speelt !! Zolang onbenul schreuder aanblijft gaat het niet meer beter worden en gaat Ajax nul prijzen pakken !! Pff jij snapt er erg weinig van hoor 🤔

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar hoop ik ook een beetje op, maar ik ben dan ook een PSV supporter hè. Maar ik bedoel al dat geklaag terwijl je gewoon bovenaan staat. Ik snap dat je beter voetbal wilt zien. Dat willen we allemaal, maar in de winterstop 12 punten voor staan daar wordt niemand vrolijk van. Van Napoli, Liverpool en Psv verliezen is ook geen schande hè. Dat zijn partijen die een andere trainer met dit materiaal ook verliest wss.

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder heeft alle kansen gehad, maar hij blijft maar Ajax zien leren na elke afgang. Schreuder is gewoon te licht voor Ajax, meer voor een club vanaf plaats 8 en lager van de ED.

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ik Schreuder zo hoort ,dan is hij volgens mij allang ontslagen, als hij geloof dat hij gesteund wordt binnenin de club, dan is dat richting uitgang ,opgehoepeld kwakzalver koekwaus

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen