Barcelona wint op valreep bij Osasuna door prachtassist Frenkie

9 november 2022, 09:16

FC Barcelona heeft de topper op bezoek bij Osasuna vlak voor tijd weten te winnen met 1-2. Na een vroege achterstand en een rode kaart in de eerste helft wist de Blaugrana mede door een prachtige assist van Frenkie de Jong de winst te pakken en zo aan kop te blijven in La Liga.

Al na vijf minuten greep Osasuna de voorsprong, uit een hoekschop kopte David García raak. Na een half kreeg Barcelona de tweede klap te verwerken, namelijk een rode kaart. Robert Lewandowski maakte een oliedomme overtreding, terwijl hij al een gele kaart op zak had. Op slag van rust maakte Barcelona de gelijkmaker, maar Ferran Torres bleek buitenspel te staan waardoor de treffer niet door ging.

Tijdens de rust kreeg Gerard Piqué ook nog eens een rode kaart. De routinier zat uit nood op de bank bij Barcelona door de vele blessures in de defensie, maar van een toegift na zijn afscheid in Camp Nou was geen sprake. Er was het nodige commentaar van Piqué op de scheidsrechter, die daar niet van gediend was en de verdediger de rode kaart toonde.

Frenkie in WK-vorm

Vlak na rust mocht de treffer van Pedri wél blijven staan. Een voorzet van Jordi Alba werd met een lage schuiver gepromoveerd tot doelpunt door de middenvelder. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar door een geweldige crosspass van Frenkie de Jong en een knappe kopbal van Raphinha pakte Barcelona toch de voorsprong die ze niet meer weggaven.

Door deze overwinning behoudt Barça de koppositie. Door de uitglijder van Real Madrid bij Rayo Vallecano dit weekend staat Barcelona aan kop, donderdag komt De Koninklijke in actie tegen Cadiz. Osasuna is één van de grote verassingen dit seizoen in La Liga, zij zakken een plaatsje op de ranglijst naar plek zes.