Rode Duivels krijgen tik richting WK: "Gebruiken als wake-upcall"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 november 2022 – België verloor de laatste oefenwedstrijd voor het WK vrijdagmiddag met 1-2 van Egypte. Dat zorgde na afloop voor ontevredenheid bij bondscoach Roberto Martinez, die zijn ploeg een matige wedstrijd op de mat zag leggen. Hij hoopt dat de selectie, met het WK voor de deur, snel wakker schiet.

Rode Duivels krijgen tik richting WK: "Gebruiken als wake-upcall"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Belgen speelden ter voorbereiding op het toernooi alvast een oefenwedstrijd in Koeweit. Daar zag Martinez een zwakke prestatie. "Mentaal waren we aan het aftellen naar het WK, in plaats van te tonen dat we er klaar voor zijn", aldus de bondscoach tegenover Sporza. "We waren niet op de afspraak vandaag en zaten met onze hoofden al in Qatar. Het resultaat is niet wat we wilden en ook het spel was niet naar behoren."

Lees ook: België overtuigt niet en verliest laatste oefenduel voor start WK

De Rode Duivels spelen op het WK in Qatar achtereenvolgens tegen Canada, Marokko en Kroatië. Dan zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt. "Deze wedstrijd gaan we gebruiken als wake-upcall. Onze groep is erg ervaren en heeft vertrouwen, maar moet de juiste WK-mindset te pakken krijgen. We moeten nog heel wat stappen zetten voor we klaar zijn om Canada partij te geven", opperde Martinez na de nederlaag.

Courtois eist meer van de Belgen
Doelman Thibaut Courtois was na afloop duidelijk. Het spel van de ploeg moet echt beter om een mooi WK te kunnen spelen. "We moeten veel dingen verbeteren. "We zijn iets te veel in de rug gepakt - vandaag 3 of 4 keer. Dat is een probleem dat te vaak terugkomt en onze tegenstanders zien dat ook. We hebben de voorbije maanden gewoon te veel goals geslikt. Een goed leermoment voor het WK", sprak de ervaren goalie.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd