Flink portie lef: veldbestormer betreedt veld in Qatar met regenboogvlag

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 november 2022 – Een opmerkelijk beeld tijdens de wedstrijd tussen Portugal en Uruguay op het WK in Qatar. Vlak na de rust bestormde een supporter het veld met een regenboogvlag in de hand. Politieke uitingen over homo-acceptatie zijn ten stengste verboden tijdens het wereldkampioenschap.

Flink portie lef: veldbestormer betreedt veld in Qatar met regenboogvlag

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De supporter rende het veld in en werd uiteindelijk door aanwezige beveiligers gevloerd toen hij in het strafschopgebied van Portugal liep. Snel daarna werd de supporter uit het stadion gezet. De camera's brachten het tafereel bewust niet in beeld. Veldbestormers en streakers worden bij wedstrijden bewust buiten beeld gelaten, om de acties niet toe te juichen.

Het dragen van regenboogkleuren in het stadion is in Qatar ten strengste verboden. Verschillende Europese deelnemers wilden tijdens het WK een regenboog-aanvoerdersband dragen, maar dat zou hen op een geldboete én een gele kaart komen staan. Daarom hebben de captains besloten om de OneLove-aanvoerdersband niet om te doen.

Portugal en Uruguay stonden op dat moment nog met 0-0 gelijk. Niet lang na het incident openden de Portugezen de score. Een voorzet van Bruno Fernandes werd niet geraakt door Cristiano Ronaldo, maar eindigde wel achter de doelman.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd