Advocaat sprak met Kuyt voordat hij jawoord gaf aan ADO

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 november 2022 – Dick Advocaat heeft met Dirk Kuyt gesproken over zijn keuze om aan de slag te gaan bij ADO Den Haag. De debuterend hoofdcoach werd na de eerste seizoenshelft ontslagen omdat hij er niet in slaagde om de promotiekandidaat aan het voetballen te krijgen. Zijn plek werd ingenomen door Advocaat.

Advocaat sprak met Kuyt voordat hij jawoord gaf aan ADO

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik heb Dirk een bericht gestuurd of alles geregeld was rond zijn vertrek", vertelde Advocaat tijdens zijn presentatie aan Voetbal International. "Toen kreeg ik een heel leuk bericht terug dat hij me succes wenste en dat het allemaal wel goed zou komen met die afhandeling", aldus de ervaren oefenmeester, die een contract tot het einde van het seizoen tekende.

Advocaat vindt het vervelend dat zijn voorganger al kort na de start van zijn trainersloopbaan op straat is gezet. "Ik ken Dirk niet heel goed, maar ik vond het wel een geweldige voetballer en ook een goed persoon. Maar dit is inherent aan de voetballerij. Of je nu Dirk Kuyt heet, of Dick Advocaat: als je niet presteert, ga je eruit. Dat zal hij toch zelf ook wel aangevoeld hebben, lijkt mij."

Advocaat wacht een monsterklus in Den Haag. Zijn ploeg staat momenteel op de teleurstellende zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Lees ook: Advocaat completeert staf met oude bekende

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd