Memphis spreekt voorkeur uit over met wie hij in spits speelt bij Oranje

30 november 2022, 11:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay heeft de voorkeur om samen met Steven Bergwijn in de punt van de aanval bij het Nederlands elftal te spelen. In de kwalificatie op het WK vormde Memphis steevast de voorhoede met de aanvaller van Ajax en dat liep als een trein, maar bondscoach Louis van Gaal besloot het duo dinsdagmiddag uit elkaar te halen.

Na twee teleurstellende optredens van Bergwijn in het shirt van het Nederlands elftal, tegen Senegal en Ecuador, koos Van Gaal er tegen Qatar voor om Cody Gakpo van de nummer 10-positie naar de punt van de aanval te verhuizen. Achter de spits behield Davy Klaassen zodoende zijn basisplaats, want Gakpo speelde tegen Ecuador ook al als spits.

Toch heeft Memphis een voorkeur voor Bergwijn, ondanks dat Cody Gakpo opnieuw schitterde. "Ik heb een prima klik met hem. Maar ik denk dat ik toch het liefst met Steven Bergwijn speel. Die is nog balvaster en dan kan Cody eroverheen komen. Maar we hebben heel veel verschillende spelers met kwaliteiten", zei Memphis na afloop tegen De Telegraaf.

Memphis was tevreden over zijn eerste basisplaats in maanden. "Ik ben aardig in de posities gekomen waar ik wil komen in het veld. Dat kan altijd nog beter. Het voelde goed. Het was lekker om weer te starten", zei de aanvaller.

Lees ook: Media kritisch op 'armoedig' Oranje: 'Om je voor te schamen'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen