Virgil van Dijk: "We blijven strijden, dat zegt alles over dit team"

3 december 2022, 18:07

Aanvoerder Virgil van Dijk was vanzelfsprekend blij met het bereiken van de kwartfinale op het WK in Qatar. De verdediger was echter niet tevreden met het spel van Oranje tegen de Amerikanen.

Oranje had het niet altijd makkelijk met de fanatieke Amerikanen, die zeker in de eerste helft domineerden qua balbezit. "Maar we vinden toch een manier om te blijven strijden", vindt Van Dijk, "dat zegt alles over dit team denk ik." De 2-0 voorsprong die Oranje mee de kleedkamer in mocht nemen spreekt wat dat betreft boekdelen. "We scoren twee fantastische goals", zegt de captain. 

Toch besefte Van Dijk zich terdege dat het voetballend nog altijd veel beter kan bij Oranje, dat in het eerste bedrijf nauwelijks aan de bal kwam. "Het was al beter dan in de groepsfase, maar we zijn kritisch op onszelf", vindt Van Dijk. "We kunnen ontzettend goed voetballen, en dat willen we hier in Qatar graag laten zien."

De Amerikanen kwamen in de tweede helft nog terug tot 2-1, waarmee een spannende fase aanbrak voor het Nederlands elftal. "Ik weet nog niet precies hoe die bal er nou in kon gaan", zegt Van Dijk over het doelpunt dat de spanning terug in de wedstrijd bracht. Toch is het Oranje gelukt en kan het vanavond gaan kijken of het in de kwartfinale Argentinië of toch Australië treft. "We hebben nu twee dagen om te herstellen en dan gaan we ons opmaken voor een mooi affiche", besloot Van Dijk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen