Niet iedereen volgt visie Van Gaal: Frankrijk traint niet op penalty's

4 december 2022, 16:00

Nu de knock-outfase van het WK is begonnen, is het wachten op de eerste strafschoppenserie. Louis van Gaal hamerde in aanloop naar het toernooi al geregeld op een goede voorbereiding op dit scenario, maar niet iedereen volgt die opvatting. Zo heeft Frankrijk de strafschoppen tijdens de trainingen in de voorbereiding op de knock-outfase links laten liggen. 

Daarover berichtte L'Équipe kort voor de nationale ploeg het in de achtste finale op zou nemen tegen Frankrijk. In het gehele trainingsschema van de Fransen komen penalty's nergens naar voren. Dit doet bondscoach Didier Deschamps overigens bewust. Hij gelooft namelijk dat het onmogelijk is om de omstandigheden van een beladen strafschoppenserie na te bootsen op het trainingsveld.

Toch is deze aanpak van de Fransen enigszins opmerkelijk, zeker omdat het land tijdens het laatste toernooi nog uitgeschakeld werd in een strafschoppenserie. Op het EK van 2021 verloor het in de achtste finale van Zwitserland, nadat Kylian Mbappé als eerste en enige speler een penalty miste. 

Oranje

In tegenstelling tot Frankrijk is Oranje juist erg goed voorbereid als het op penalty's aankomt. Van Gaal vroeg zijn spelers gedurende het afgelopen jaar om ook bij hun clubs op strafschoppen te blijven oefenen. En ook in het selecteren van zijn keepers speelde hun optredens bij penalty's een belangrijke rol. Hij liet in september zelfs alle potentiële Oranje-keepers naar Zeist afreizen om een speciale penaltytest af te leggen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen