Gaat AZ trainer Jansen behouden? "Nog geen sprake van done deal"

23 december 2022, 08:42

AZ won dit seizoen al van Ajax en PSV, staat slechts vier punten achter koploper Feyenoord en doet ook in de beker en de Conference League nog mee. Het lijkt daarom logisch dat de club tevreden is over hoofdtrainer Pascal Jansen. Toch is het nog allerminst zeker of zijn aflopende contract ook verlengd zal worden.

Technisch directeur Max Huiberts en Jansen zelf lichtten in gesprek met de NOS de huidige stand van zaken toe. "We evalueren elk jaar en hebben dat net met Pascal gedaan", trapte Huiberts af. "Er zijn dingen die beter kunnen, maar er zijn ook een hoop dingen die goed zijn gegaan. We gaan de komende weken overleggen over hoe we de toekomst zien. In alle rust. Er is nog geen sprake van een done deal."

Jansen, die sinds het vertrek van Arne Slot in december 2020 hoofdtrainer is in Alkmaar, blijft rustig onder die situatie. "Wij staan continu met elkaar in contact. Om de twee, drie weken zit ik met directie om tafel en bespreken we van alles en nog wat. Ik heb een aflopend contract, maar laat het allemaal even rustig op me afkomen en dan zullen we wel zien wat er te melden valt. Er is nog geen akkoord. Mocht dat er uiteindelijk komen, dan zullen we iedereen informeren. Als er nog geen akkoord is, kan het nog twee kanten op."

Slot-scenario

Dat AZ zo lang wacht, is enigszins opmerkelijk gezien het recente verleden van de club. In 2020 bleef het ook rond Arne Slot lang stil, terwijl de trainer zelf had aangegeven te willen verlengen. Wat er gebeurde, is bekend: Slot ging in gesprek met Feyenoord, wat tot woede leidde bij de directie van de Alkmaarse club. Nog voor een deal met de Rotterdammers beklonken was, werd de trainer ontslagen.

Lees ook: AZ wacht lang

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen