Timber ziet wéér een collega vertrekken: "Niet gek dat ze weggaan"

7 januari 2023, 11:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jurriën Timber baalt ervan dat Daley Blind vertrokken is bij Ajax. Dat laat de 21-jarige verdediger weten aan Ajax TV. Blind sloot een roerige periode af bij de Amsterdammers en verkaste afgelopen donderdag transfervrij naar Bayern München. Timber speelde, in zijn nog jonge loopbaan, heel veel wedstrijden samen met Blind. Het zal dus even wennen worden zonder de ervaren verdediger.

Timber reageert tegenover Ajax TV op het vertrek van zijn collega. "Dat is natuurlijk jammer. Ik heb veel van hem geleerd, veel naar hem gekeken, want Daley is natuurlijk een goede voetballer." Afgelopen jaar zag Timber al zijn collega-verdedigers vertrekken. Vorig jaar vormde hij samen met Lisandro Martínez, Noussair Mazraoui en dus Blind de achterhoede. Door het vertrek van laatstgenoemde blijft Timber dus als laatste over van dit viertal.

Lees ook: Blind blij met nieuwe uitdaging: "Was de sleutel in mijn beslissing"

De getalenteerde verdediger kijkt niet gek op van het vertrek van deze spelers. "Als je naar deze jongens kijkt, die hebben gewoon veel kwaliteit, dus het is niet heel gek dat ze weg gaan." Timber krijgt hierdoor een nieuwe rol in het elftal. "Dat is een proces en dat heeft tijd nodig, maar dat zit in de ontwikkeling die ik doormaak."

Finales

Aanstaande zondag hervat Ajax de competitie met een uitwedstrijd tegen NEC. Afgelopen seizoen wonnen de Amsterdammers maar nipt van NEC en ook nu verwachten ze een zware middag. "Je weet dat het niet makkelijk wordt, maar dat is het nergens eigenlijk." Timber ziet de druk voor de tweede seizoenshelft behoorlijk toenemen. "Elke wedstrijd wordt een finale en dat begint zondag."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen