Officieel: Deschamps blijft als bondscoach, Zidane ziet droombaan vervliegen

7 januari 2023, 21:13

Succescoach Didier Deschamps heeft zijn contract verlengd bij de nationale ploeg van Frankrijk. De oefenmeester zwaait al sinds 2012 de scepter en verlengt zijn contract tot en met het WK van 2026 in Amerika, Canada en Mexico. Zinédine Zidane ziet hiermee zijn droomjob vooralsnog in rook op gaan. 

"We zijn allemaal erg blij met hem", reageert Olympique Marseille-middenvelder en Frans international Mattéo Guendouzi op de contractverlenging tegenover RMC Sport. "We zijn allemaal erg blij om met hem door te gaan. Hij verdient het. Als we de vraag aan alle spelers stellen, zullen ze allemaal hetzelfde zeggen, want hij is een geweldige coach. Menselijk gezien is hij een goed mens voor iedereen. Hij verdient het volledig."

In 139 wedstrijden heeft Deschamps 89 wedstrijden weten te winnen, een uitzonderlijk aantal bij het nationale team van Frankrijk. Onder zijn leiding wonnen de Fransen onder andere het WK in 2018, de Nations League in 2021 en bereikte het de finale van het EK 2016 en WK van 2022.

Zidane als bondscoach

Het was nog lang de vraag of Deschamps door zou gaan na de verloren WK-finale van het WK in Qatar vorig jaar. Zinédine Zidane zou namelijk wel oren en ogen hebben naar een klus als bondscoach van zijn thuisland, maar door het aanblijven van de legendarische bondscoach moet die droom van Zidane nog even in de ijskast. Juventus gaat nu voorop in de strijd om de krabbel van de oud-voetballer en oud-trainer van Real Madrid.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen