Ten Hag pakt fraai United-record na ruime zege in League Cup

11 januari 2023, 08:28

De overgang naar Manchester United is tot dusverre uitstekend uitgepakt voor Erik ten Hag. Afgelopen zomer vertrok de oefenmeester bij Ajax om aan de slag te gaan in de Premier League. Na een relatief stroeve start lijkt Ten Hag de weg naar boven te hebben gevonden. Door de 3-0 overwinning van dinsdagavond op Charlton Athletic FC is Ten Hag de snelste United-trainer die aan twintig overwinningen komt. Een fraaie statistiek voor de Nederlander.

The Reds rekenden in de kwartfinale uiteindelijk afgetekend af met League One-club Charlton Athletic en bereikte hiermee de halve finale. De winst betekende niet alleen zijn twintigste zege in dienst van United. Ten Hag bracht zijn eigen totaal op 300. Een bevestiging dat de Nederlander uitstekend bezig is aan zijn debuutseizoen in de Engelse topcompetitie.

Antony

Een andere oud-Ajacied, Antony, was in de eerste helft belangrijk voor de fraaie 1-0. Pas in de 90ste minuut besliste Marcus Rashford het duel door de voorsprong te verdubbelen en vier minuten later nog een keer te scoren. Ten Hag is blij met de overwinning, maar wil meer. ''De laatste vier is nog niks, het gaat alleen maar om winnen", liet de oefenmeester weten aan het Engelse Sky Sports.

Ook in de competitie draait Manchester United prima en won het al vier wedstrijden op rij. The Reds staan op een vierde plaats, met evenveel punten als nummer drie Newcastle United. Daarbij heeft de ploeg van Ten Hag nog één wedstrijd tegoed. Koploper Arsenal staat daarentegen wel op een ruime afstand van negen punten.