Géén transfer Feyenoord-captain Kökcü: "Niemand meer verkopen"

17 januari 2023, 08:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü is dit seizoen een belangrijke schakel in de formatie van de Eredivisiekoploper. De middenvelder, die dit seizoen in vijftien competitiewedstrijden goed was voor zeven doelpunten, merkt echter dat hij nog altijd flink bekritiseerd wordt. In een uitgebreid interview met Voetbal International reageert de 22-jarige op die kritiek

Kökçü haalt een voorbeeld erbij van ESPN-analist Kenneth Perez. De oud-voetballer uitte flinke kritiek op Kökçü na de wedstrijd tegen FC Utrecht. Perez vond dat de Turk teveel balverlies leed: "Zal best kloppen, al zeggen die cijfertjes niet waar op het veld dat gebeurde, hoe de loopacties waren van mijn medespelers, et cetera", vertelt Kökçü.

De middenvelder merkt dat hij onder een vergrootglas ligt bij enkele analisten. "Dan denk ik: Waarom alleen deze statistiek en niet die van het afgelopen half jaar? Het lijkt of-ie erop wacht, hè. Dat verbaast me dan", zegt Kökçü. De Feyenoorder erkent dat hij enkele jaren geleden nog vatbaar was voor zulke kritiek. "In het begin van mij loopbaan deed 't me wel wat allemaal, tegenwoordig ziet de kritiek er niet écht uit." Die kritiek kan hij nu beter een plaats geven. "Hij vindt me kennelijk geen goede speler, dat mag. Ik laat het de volgende wedstrijd wel weer zien."

Klassieker

Ook blikt Kökçü vooruit op de Klassieker van aanstaande zondag. De middenvelder speelde al 150 officiele wedstrijden voor Feyenoord, maar nog nooit een Klassieker met publiek. "De Klassieker maakt wat extra´s los, je bent veel meer gespannen, gewoon omdat je weet dat je zware tegenstand kan verwachten. Alle aandacht maakt die wedstrijd nog specialer."

Géén transfer

Verder maakte algemeen directeur Robert Te Kloese duidelijk dat Kökcü - en sowieso geen enkele speler van Feyenoord - in deze window mag vertrekken. "We gaan deze transferperiode niemand meer verkopen", stelt hij een duidelijke grens in het Algemeen Dagblad. "Ik loop ook weleens tegen een club aan die 'nee' zegt tegen een mooi aanbod voor een speler", doelde hij op de overgang van FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Te kloese weet heus wel hoe de wereld in elkaar steekt. Voor een bepaald bedrag zegt hij heus wel ja . Hij komt niet uit Twente . Waar ze de enige speler van waarde straks voor veel minder laten gaan

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer dat hij niet wat zelfkritischer is en zelf ook ziet dat het veel beter moet. Ik dacht dat hij in de wedstrijd 30x balverlies had? Dan kun je wel zeggen dat je daarmee niet het wedstrijd beeld hebt of ziet wat zijn medespelers doen, maar 30x is wel extreem veel. Hij is een speler die in de toekomst een stap kan maken, maar ik zie bij lange na niet een speler die naar een topclub kan (Bayern, Liverpool, Manchester, Real, Barcelona, Juventus, PSG etc. Dan kijk je toch naar de subtoppers in het buitenland.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ga eerst eens een speler volgen voor je wat zegt . Als er iemand de laatste 2 jaar kritisch is over zichzelf is het kokcu wel .

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tegen het juiste bedrag wordt elke speler gewoon verkocht.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jazeker maar dat commentaar van o.a Perez gaat nergens over Orkun zou bij elke ere divisie club in de basis staan !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen