Waarom ESPN kiest voor een hoog camerastandpunt bij Feyenoord - Ajax

22 januari 2023, 14:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax is voor de tv-kijker zondagmiddag niet bepaald ideaal om naar te kijken. ESPN heeft besloten om vanaf een veel hoger standpunt te filmen, omdat zo te voorkomen dat de tv-kijker last heeft van de veiligheidsnetten die opgehangen zijn in het stadion.

De netten hangen er uit veiligheidsoverwegingen. Tegen SS Lazio werden er heel veel voorwerpen op het veld gegooid door de achterban van Feyenoord, wat de beleidsbepalers ditmaal wilden voorkomen. Dat oud-Feyenoorder Steven Berghuis meespeelt bij opponent Ajax, heeft meegewogen in die beslissing om netten op de hangen. Maar dat besluit heeft niet alleen gevolgen voor de toeschouwers in het stadion, ook ESPN moest switchen.

De betaalzender heeft gekozen om vanaf de Maastoren in De Kuip te filmen, zodat de netten niet rechtstreeks voor de camera hangen. "Dit is het beste beeld wat we konden aanleveren", vertelde de commentator tijdens het duel. Die zijn overigens alsnog wel te zien op het reguliere tv-beeld, want onderin zijn de palen en de netten nog wel te zien voor de tv-kijker. Wel zijn er ook camera's rond het veld geplaatst, waarop de netten niet te zien zijn. 

Op social media gaat het ook over het gekozen standpunt dat ESPN gekozen heeft. Veel kijkers zijn niet blij met het hoge beeld waarop de wedstrijd gevolgd kan worden. Al wordt er ook wel direct een voorbehoud gemaakt: voor de tactische kijkers is het standpunt wél weer een groot voordeel. "Maar dat het gevolgen heeft voor de kijkervaring lijkt helaas onontkoombaar", kondigde Maarten van Rooijen, woordvoerder van ESPN, vooraf al aan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

..

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gehuil over die camera beelden.. dan moet je je eens gedragen in het stadion. Moet je die klootzak die spullen gooit eens een beuk geven. Dat doen we niet, dus niet huilen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen