'Ajax richt zich bij ontslag Schreuder 'in principe' op buitenlandse trainer'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 januari 2023 – De roep om het vertrek van Alfred Schreuder bij Ajax klinkt alsmaar luider, maar een ontslag van de vijftigjarige trainer hangt niet direct in de lucht. Mochten de resultaten niet snel verbeteren, dan lijkt Schreuder binnenkort zijn biezen alsnog te kunnen pakken. In dat scenario gaat Ajax vermoedelijk in het buitenland rondkijken voor een nieuwe trainer.

'Ajax richt zich bij ontslag Schreuder 'in principe' op buitenlandse trainer'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat onthult Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Het is een als-als-als-scenario, maar ik heb begrepen dat als Schreuder eruit vliegt, Ajax zich in principe gaat richten op een buitenlandse coach", aldus de journalist, die de Amsterdammers juist aanraadt voor een Nederlandse trainer te gaan. "Het zou de zoveelste fout zijn van het technische duo (Gerjan Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, red.)."

Wat Verweij betreft, klopt Ajax bij een ontslag van Schreuder aan bij Peter Bosz, die het reilen en zeilen in de Johan Cruijff ArenA wel kent. De trainer is bovendien beschikbaar, daar hij enkele maanden geleden werd ontslagen bij Olympique Lyonnais. "Ik zou het krankzinnig vinden als Ajax voorbijgaat aan Peter Bosz als mogelijke nieuwe trainer. Hij heeft in de periode dat er niet zoveel geld werd uitgegeven gewoon de finale van de Europa League bereikt."

Valentijn Driessen weet niet zeker of Ajax bij een ontslag van Schreuder als uitgangspunt heeft een buitenlandse trainer aan te stellen. "Ik denk dat ze op allerlei borden schaken. Als ze Peter Bosz willen en hij zegt nee, dan moeten zij ook doorschakelen. Zegt een buitenlandse coach nee, dan moeten zij ook doorschakelen en komen ze misschien weer uit bij een Nederlandse coach."

  • Topclub Adv

    Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Nederland beide speelhelften wint tegen Gibraltar!

    Wint Nederland beide helften tegen Gibraltar? Dan kun je met één euro vijftig tot honderd euro bijschrijven.

  • Reacties

    Ajax

    gerelateerd