'Ajax richt zich bij ontslag Schreuder 'in principe' op buitenlandse trainer'

23 januari 2023, 20:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De roep om het vertrek van Alfred Schreuder bij Ajax klinkt alsmaar luider, maar een ontslag van de vijftigjarige trainer hangt niet direct in de lucht. Mochten de resultaten niet snel verbeteren, dan lijkt Schreuder binnenkort zijn biezen alsnog te kunnen pakken. In dat scenario gaat Ajax vermoedelijk in het buitenland rondkijken voor een nieuwe trainer.

Dat onthult Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Het is een als-als-als-scenario, maar ik heb begrepen dat als Schreuder eruit vliegt, Ajax zich in principe gaat richten op een buitenlandse coach", aldus de journalist, die de Amsterdammers juist aanraadt voor een Nederlandse trainer te gaan. "Het zou de zoveelste fout zijn van het technische duo (Gerjan Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, red.)."

Wat Verweij betreft, klopt Ajax bij een ontslag van Schreuder aan bij Peter Bosz, die het reilen en zeilen in de Johan Cruijff ArenA wel kent. De trainer is bovendien beschikbaar, daar hij enkele maanden geleden werd ontslagen bij Olympique Lyonnais. "Ik zou het krankzinnig vinden als Ajax voorbijgaat aan Peter Bosz als mogelijke nieuwe trainer. Hij heeft in de periode dat er niet zoveel geld werd uitgegeven gewoon de finale van de Europa League bereikt."

Valentijn Driessen weet niet zeker of Ajax bij een ontslag van Schreuder als uitgangspunt heeft een buitenlandse trainer aan te stellen. "Ik denk dat ze op allerlei borden schaken. Als ze Peter Bosz willen en hij zegt nee, dan moeten zij ook doorschakelen. Zegt een buitenlandse coach nee, dan moeten zij ook doorschakelen en komen ze misschien weer uit bij een Nederlandse coach."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bosz moet er ook maar zin in hebben...

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder is voorlopig nog niet weg, slappe zak als directeur doet geen bal. Bij overmars hield i ze kop, de dramatische aankopen gaf die niet thuis, spelersgroep wilt praten maar komt i niet, schreuder presteert niet en meneer verstopt zich weer.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

SCHREUDER IS EEN RAT EN ZYN STAF OOK

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT HELEMAAL

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denkt zelf ,dat alles te maken heeft met het contract van Schreuder, hij en zijn waarnemer hebben Ajax in hun tang ,het kan niet anders ,dat Van de Sar en Ajax dit zo laat gebeuren .

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

0Bij Ten Hag was Alvarez de stofzuiger, en nu loopt hij er soms bij ,niet wetende wat de trainer van hem wilt ,ik vond Alvarez eergisteren de beste man bij Ajax, die leefde een beetje in zijn rol als stofzuiger achterin, niemand begrijp Schreuder zijn ideeën, totaal niks van zijn ideeën op het veld terug te zien, schijtbakke voetbal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen