Ajax schuift Heitinga na ontslag Schreuder per direct door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 januari 2023 – Ajax schuift John Heitinga per direct door van het beloftenteam naar het eerste elftal, zo meldt De Telegraaf. De Amsterdammers doen een klemmend beroep op de 39-jarige trainer om na het ontslag van Alfred Schreuder voor de groep te gaan staan. Hoe lang Heitinga de kar moet trekken, zal afhangen van de snelheid van de zoektocht naar een nieuw hoofdtrainer.

Ajax schuift Heitinga na ontslag Schreuder per direct door

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Heitinga zal vermoedelijk worden geholpen door Michael Reiziger, die donderdagavond door algemeen directeur Edwin van der Sar werd aangewezen als tijdelijke vervanger van de ontslagen Schreuder. De trainer van Jong Ajax wordt echter de 'belangrijkste man' bij het eerste elftal. Heitinga kan volgens bovengenoemde kant de promotie nauwelijks weigeren, al zal hij zijn reputatie niet meteen op het spel willen zetten. Daarover moeten vandaag duidelijke afspraken met de clubleiding worden gemaakt, zo klinkt het.

Heel verrassend is het niet dat Ajax is uitgekomen bij Heitinga als tijdelijke vervanger van Schreuder. De oud-verdediger is een echte Ajacied. Op zevenjarige leeftijd werd hij opgenomen in de jeugdopleiding en op zijn zeventiende maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Heitinga startte na het beëindigen van zijn spelerscarrière vrijwel direct zijn trainersloopbaan. Sinds anderhalf jaar staat hij aan het roer bij Jong Ajax. Bijkomend voordeel van zijn tijdelijke aanstelling is dat Heitinga goed bij de fans ligt.

Meulensteen
René Meulensteen werd volgens bovengenoemde krant ook gevraagd om met Heitinga de technische staf van Ajax te versterken, maar zijn komst werd tegengehouden door de Australische bond. De 58-jarige trainer is de rechterhand van Graham Arnold bij de nationale ploeg. Meulensteen heeft Van der Sar donderdagavond laten weten niet van hulp te kunnen zijn. "Ik heb het er met Edwin over gehad en ik zou hem graag hebben geholpen, maar het is op dit moment niet mogelijk om ook een rol bij Ajax te vervullen. Ik had al aangegeven dat Graham en ik zouden doorgaan bij het nationale team. Het is helaas geen optie", aldus de trainer die in het verleden bij onder meer Manchester United werkzaam was. Voor de toekomst kan Meulensteen nog wel een optie zijn voor Ajax.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd