Beoogde opvolger Overmars bedankte na aanstelling Schreuder voor baan

28 januari 2023, 08:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is sinds het ontslag van Alfred Schreuder op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, maar zet met iets minder urgentie ook de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur voort. De Amsterdammers hebben volgens De Telegraaf in deze zoektocht een blauwtje gelopen bij Michael Reschke, terwijl eerder Alex Kroes in beeld was om Marc Overmars op te volgen.

Ajax zit inmiddels bijna een jaar zonder technisch directeur. In februari vorig jaar vertrok Overmars vanwege het gedurende een langere periode versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega's. Sindsdien zijn Gerjan Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar verantwoordelijk voor het technische beleid. Het is de bedoeling Ajax weer een sterke voetbalman krijgt die de kapitein van het nu stuurloze schip wordt, maar de zoektocht verloopt moeizaam.

Zo hebben de Amsterdammers een blauwtje gelopen bij Reschke, zo onthult bovengenoemde krant. 65-jarige Reschke is een grote voetbalnaam, vooral in Duitsland. Hij is technisch directeur van Bayern München en Schalke 04 geweest, terwijl hij ook een soortgelijke functie bij VfB Stuttgart heeft bekleed. Ajax heeft geprobeerd de Duitser binnen te hengelen, maar Reschke bedankte voor de eer.

Kroes

In het voorjaar van 2022, kort na het gedwongen vertrek van Overmars, leek volgens het Algemeen Dagblad de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur al te kunnen worden beëindigd. Ajax leek in zee te gaan met Alex Kroes. RvC-voorzitter Leen Meijaard bereikte zelfs een mondeling akkoord met de mede-oprichter van sportmanagementbureau SEG, die zijn aandelen in Go Ahead Eagles besloot te verkopen om bij Ajax aan de slag te gaan.

Kroes ging na de uitgebreide gesprekken op vakantie en de partijen beloofden elkaar op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen, maar het liep anders. Terwijl Kroes in Dubai vertoefde, duwde algemeen directeur Edwin van der Sar de boel plots in een andere richting. Zonder medeweten van de beoogde nieuwe technisch directeur, werd op 12 mei Schreuder aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Kroes trok daarop zijn conclusies en bedankte alsnog voor de baan. Inmiddels is Kroes als directeur internationale strategie werkzaam bij AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die man had er kijk op

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen