Raakt FC Twente sterkhouder kwijt aan de Premier League?

29 januari 2023, 19:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente redde zondag een punt tegen Eredivisie-koploper Feyenoord door een doelpunt van Joshua Brenet. De back maakte tegen de Rotterdammers alweer zijn vierde competitiedoelpunt van het seizoen maar zou de Tukkers in de laatste dagen van de winterse transferperiode nog kunnen gaan verlaten. Zijn zaakwaarnemer heeft contact met Fulham, de nummer zeven van de Premier League. 

De oud-speler van PSV, 1899 Hoffenheim en Vitesse staat zelf ook open voor een overgang naar Engeland, zei hij na de wedstrijd in gesprek met ESPN. "Ik voel me hier goed, het gaat prima", zegt hij over zijn huidige club. "Maar er zijn contacten geweest met Fulham. Zoals ik eerder heb gezegd zou de Premier League een droom zijn." Toch is een eventuele overgang nog niet concreet aan de orde, bezweert Brenet. "Nee, er zijn contacten geweest maar er ligt nog geen bod."

Brenet tekende een jaar geleden bij FC Twente, dat de verdediger transfervrij overnam van Hoffenheim. In Duitsland liep zijn avontuur niet uit op het succes waarop hij gehoopt had. Tussentijds werd Brenet zelfs een half jaar verhuurd aan Vitesse. Dit seizoen is Brenet een zekerheidje voor Twente-trainer Ron Jans, die met zijn ploeg voorlopig vijfde staat op zes punten van koploper Feyenoord. Het contract van Brenet loopt nog tot medio 2024.

Concurrent van Tete?

Mocht Brenet de overstap naar Fulham daadwerkelijk gaan maken, dan komt hij in de persoon van Kenny Tete een Nederlandse concurrent voor de rechtsback-positie tegen. De oud-Ajacied miste sinds de WK-break nog geen minuut bij de verrassende nummer zeven van de Premier League. Brenet zou eventueel ook op links uit de voeten kunnen, maar daar is de club met Antonee Robinson en Layvin Kurzawa op het oog goed voorzien. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vandaag zat i er een paar keer goed naast,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen