Studio Voetbal bespreekt Bosz als opvolger Schreuder bij Ajax

30 januari 2023, 10:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wie moet de nieuwe trainer worden van Ajax? De Amsterdammers namen afgelopen donderdag na de blamage tegen FC Volendam (1-1) afscheid van Alfred Schreuder en stelden vervolgens John Heitinga aan voor de uitwedstrijd tegen Excelsior. Heitinga keert weliswaar niet meer terug naar Jong Ajax, maar het is nog onduidelijk in welke rol hij verbonden blijft aan de hoofdmacht. Volgens de heren van Studio Voetbal doet Ajax er echter goed aan om iemand anders aan te stellen als opvolger van Schreuder.

Na zes competitiewedstrijden op rij zonder overwinning was het voor Schreuder in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam erop of eronder. Bij een zege was hij mogelijk aangebleven als hoofdtrainer van Ajax, maar de regerend landskampioen kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De oefenmeester werd direct na het laatste fluitsignaal op non-actief gesteld. Sindsdien gaat het uiteraard over de opvolging. Heitinga zat zondagmiddag in Rotterdam als eindverantwoordelijke op de bank, maar de oud-Ajacied weet zelf nog niet of dat volgend weekend wederom het geval is.

Ook voor de tafelheren bij Studio Voetbal is het onduidelijk. "Ajax had afgelopen vrijdag ook kunnen zeggen dat Heitinga interim is en dat ze op zoek gaan naar iemand. Maar ze zeggen er eigenlijk niks over", klinkt het namens Jeroen Stekelenburg. "Dan zou het zomaar kunnen dat als hij blijft winnen, dat hij het seizoen mag afmaken. Nou hebben ze bij Ajax geen goede ervaringen met het uitstellen van beslissingen." Stekelenburg doelt daarmee op de opvolging van Marc Overmars. Hij vertrok vorig jaar uit Amsterdam, maar Ajax heeft vooralsnog nagelaten een nieuwe technisch directeur te strikken.

"Dat sleept zich eigenlijk nog steeds voort. Er zitten nu twee op die plek (Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, red.), maar het is de vraag of zij het officieel gaan worden", stelt Stekelenburg. De journalist is van mening dat Ajax er goed aan zou doen om een trainer aan te stellen 'wiens hand niet vastgehouden moet worden'. "Peter Bosz heeft toevallig met zowel Huntelaar als Hamstra een goede band. Hij heeft Huntelaar in zijn ploeg gehad en met Hamstra samengewerkt. Bosz kan redelijk autonoom functioneren. Zijn hand hoeft niet vastgehouden te worden door een technisch directeur. In een periode dat je orde op zaken wil gaan stellen en niet aan de bovenkant wil beginnen, is het denk ik slim om een trainer aan te stellen die morgen kan beginnen en weet hoe het werkt in die wereld", aldus Stekelenburg.

Lees ook: Niet enkel lof voor debuterende Heitinga: 'Onlogische keuzes'

Prijzen

Zowel Pierre van Hooijdonk als Stekelenburg vindt dat Heitinga niet de nieuwe hoofdtrainer van Ajax moet worden. Rafael van der Vaart denkt dat Bosz een goede optie is, ondanks het feit dat hij nog geen grote prijzen heeft gewonnen in zijn loopbaan als trainer. "Natuurlijk zou Bosz een goede trainer zijn voor Ajax, dat is toch duidelijk. Hij speelt mooi voetbal en hij heeft het bij Ajax heel goed gedaan. Prijzen pakken is ook een beetje een gelukkig handje van alles bij elkaar. Dat zie je vandaag (zondag, red.) ook. Ajax heeft in de eerste helft heel veel geluk gehad. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Bosz heeft vaak op de beslissende momenten pech gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen