Ten Hag legt uit waarom hij niet jaloers is op kooplustig Chelsea

4 februari 2023, 13:54

Waar Manchester United gedurende winterse transferperiode de hand op de knip hield, smeet Chelsea met ettelijke miljoenen om de selectie te versterken. Jaloers is Erik ten Hag niet op de competitiegenoot, die volgens hem door de krankzinnige transferactiviteiten juist met nieuwe problemen kampt.

Chelsea gaf deze winter ruim driehonderd miljoen euro uit en lijfde onder meer Enzo Fernández, Mykhaylo Mudryk, Benoît Badiashile en Noni Madueke in. Manchester United betaalde geen transfersommen en haalde alleen spelers op huurbasis naar Old Trafford: Jack Butland, Wout Weghorst en Marcel Sabitzer. Het verschil tussen de financiële mogelijkheden van Chelsea en Manchester United is groot, maar klagen doet Ten Hag niet.

"We hebben een selectie geformeerd en opgebouwd en hebben ook in de zomer geïnvesteerd", aldus Ten Hag in gesprek met Britse media. Manchester United trok enkele maanden geleden de portemonnee voor onder anderen Antony, Lisandro Martínez en Casemiro. "Sindsdien gaat het om het ontwikkelen van het team. Dat gebeurt op het trainings- en het wedstrijdveld. Het voordeel van zo veel wedstrijden spelen is dat je veel kunt doen en niet lang op de volgende wedstrijd hoeft te wachten. Iedere speler heeft zijn limieten, maar we hebben diepte in onze selectie."

Nieuwe problemen

De mogelijkheden bij Manchester United zijn beperkter dan bij bijvoorbeeld Chelsea, weet Ten Hag. "Maar het gaat ook om de benadering en hoe je de krachten verdeelt. Als je dat goed goed, kun je ver komen", aldus de Nederlandse trainer, die zelf liever niet met een gigantische selectie werkt. Bij Chelsea lopen nu zoveel spelers rond dat bijvoorbeeld Pierre-Emerick Aubameyang en Madueke niet ingeschreven zijn voor de knock-outfase van de Champions League. "Een grote selectie geeft ook problemen. Wij hebben voorin problemen door de hoeveelheid spelers, niet de kwaliteit. Je hebt genoeg spelers nodig als je alle wedstrijden wilt spelen en succesvol wilt zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen