"Met een andere trainer dan Slot zou Feyenoord vierde of vijfde staan"

8 maart 2023, 14:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Karim El Ahmadi ziet dat trainer Arne Slot een enorme rol speelt in het succes van Feyenoord. De Rotterdammers haalden vorig seizoen de finale van de Conference League en doen dit voetbaljaar nog meer op drie podia. El Ahmadi weet zeker dat dit zonder Slot zeker niet was gelukt.

Feyenoord staat na 24 wedstrijden drie punten voor op achtervolger Ajax, terwijl ook AZ en PSV nog azen op de landstitel. "Ik durf met duizend procent zekerheid te zeggen dat de goede prestaties van Feyenoord voor een groot deel op het conto van Slot geschreven moeten worden. Met een andere trainer zou de club nu hooguit vierde, vijfde hebben gestaan; die overtuiging heb ik", vertelt El Ahmadi in een interview met Feyenoord Magazine.

Lees ook: El Ahmadi legt aanbieding Feyenoord naast zich neer

El Ahmadi, die zelf in 2017 landskampioen werd met Feyenoord, ziet dat belangrijke spelers onder Slot grote stappen maken. "Slot is tactisch zo sterk, heeft altijd een plan B paraat en maakt voetballers aantoonbaar beter. Kijk naar Kokcu, die nu zoveel meer laat zien dan een tijdje terug. Kijk naar Wieffer, die ongelooflijk slim is. Slot maakt het verschil bij Feyenoord", weet de oud-international van Marokko.

Kampioenschap

Feyenoord kan aanstaande zondag tegen FC Volendam een nieuwe stap zetten naar de zestiende landstitel uit de clubhistorie. Een week later wacht de cruciale Klassieker in de Johan Cruijff ArenA tegen rivaal en concurrent Ajax. Natuurlijk hoopt El Ahmadi dat zijn oud-werkgever de schaal pakt. "Een tastbare prijs zou natuurlijk de ultieme bekroning zijn voor zijn werk. Alleen al vanwege Slot hoop ik dat Feyenoord dit seizoen kampioen wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen