Duidelijk besluit politie: twee clubs voorlopig zonder uitsupporters

9 maart 2023, 16:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De politiek heeft een duidelijk statement ingenomen wat betreft de uitwedstrijden van FC Groningen en SC Cambuur. Zij hebben besloten om de supporters van beide laagvliegers in de Eredivisie voorlopig niet meer te begeleiden op vreemde bodem. Dat betekent dat zij voorlopig vermoedelijk helemaal niet meer naar uitwedstrijden kunnen.

Hoewel de sancties van FC Groningen en SC Cambuur niet helemaal hetzelfde zijn, is de maatregel voor beide clubs wel hetzelfde. "We kunnen het ons als politie niet veroorloven om elke keer zo massaal aanwezig te moeten zijn om een voetbalwedstrijd te faciliteren", laat politiechef Joop de Schepper weten. "Als je je zo gedraagt, is een grens bereikt."

De supporters van FC Groningen hebben zich onder meer meermaals schuldig gemaakt aan intimiderend en bedreigend gedrag. In Leeuwarden is de politie bij thuiswedstrijden zo hard nodig en ging het mis tegen sc Heerenveen. "Politieagenten moesten daar stenen zien te ontwijken om niet gewond te raken", aldus De Schepper over het besluit. "Zolang we geen concrete verandering zien, nemen we als werkgever verantwoordelijkheid voor onze mensen. Ik wil mijn collega's niet langer in deze situatie brengen."

Lees ook: Eindhoven weert 'misdragende' supporters van Cambuur bij duel met PSV

Daarmee lijkt het heel moeilijk voor supporters van FC Groningen en SC Cambuur nog uitwedstrijden te bezoeken in de komende tijd. Alleen als politie van andere gebieden ze naar uitwedstrijd wil begeleiden, hebben ze kans op wedstrijdbezoek. Dat lijkt echter niet te gebeuren, zo hebben de fans van de Leeuwarders al ervaren: tegen PSV werd al bekend dat er vanuit Leeuwarden niemand meereist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen