Ludovit Reis stelt Slowakije teleur en mikt op topclub én Oranje

10 maart 2023, 12:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De nationale ploeg van Slowakije moet het voorlopig nog zonder Ludovit Reis (22) zien te stellen. De middenvelder van het Duitse Hamburger SV werd benaderd door het land waar zijn ouders geboren zijn, maar liet de bondscoach weten liever voor zijn kans in het grote Oranje te gaan. 

De oud-speler van FC Groningen en FC Barcelona is wekelijks belangrijk voor HSV in de Tweede Bundesliga. Inmiddels staat hij op zeven treffers en staat de club er goed voor in de strijd om promotie naar het hoogste niveau. Reis heeft voor zichzef al besloten niet langer in Hamburg te blijven als de club nog een jaar in de 2. Bundesliga actief zal zijn. "Ik voel me klaar voor het hoogste niveau. Ik wil deze lijn in een topcompetitie doortrekken, zodat Oranje ook een reële optie wordt", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Zijn goede spel dit seizoen valt ook in de Bundesliga op, vertelt hij bovendien. Meerdere clubs informeerden afgelopen winter bij HSV, maar de club hield de poot stijf en wenste niet te onderhandelen over de speler van Jong Oranje. "Dat snapte ik wel. Ik wil ook niet te ver vooruit kijken, maar ik heb wel tegen mezelf gezegd dat ik niet nog een seizoen in de Tweede Bundesliga wil spelen." Ook de Slowaakse bondscoach Francisco Calzona zag Reis wel zitten, maar hij kreeg na enige bedenktijd een vriendelijk bedankje van de speler. "Mijn familie woont daar nog steeds en zou het prachtig vinden, maar ik ben nog jong en wil eerst zien of ik Oranje kan halen."

Trainen met Messi

Reis kwam in Hamburg terecht nadat FC Barcelona hem in 2019 verrassend wegkocht bij FC Groningen. In Catalonië kwam het niet tot een debuut in het eerste elftal, maar trainde hij wel geregeld mee met de sterrenformatie waar destijds ook Lionel Messi nog deel van uitmaakte. "In hoe kalm en professioneel hij altijd is, is hij een voorbeeld voor iedereen. Als speler keek ik mijn ogen uit tijdens trainingen. Ook daarom was het een onvergetelijk jaar voor me." Na een verhuurperiode bij VfL Osnabrück lijfde HSV hem twee jaar geleden transfervrij in. Nu lonkt dus een vertrek, maar Reis zou het liefst met de Europa Cup I-winnaar van 1983 terugkeren op het hoogste niveau. "Ik hoop dat we samen promoveren."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen