El Ahmadi ziet 'onopvallende' uitblinker met 'fantastische momenten' in Klassieker

19 maart 2023, 18:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Karim El Ahmadi is lyrisch over het spel van Mats Wieffer in de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De middenvelder speelde 'onopvallend goed', zo merkt de analist van ESPN op. Ook Marciano Vink is enthousiast over Wieffer, die zich komende week voor het eerst mag melden bij het Nederlands elftal.

"Hij had in de tweede helft een paar fantastische momenten, waarop hij heel rustig aan de bal is, of in één keer doorspeelt", stelt El Ahmadi na de 2-3 zege van Feyenoord. "Dan zie je wel de kwaliteit. Daarom denk ik dat hij voetballend zeker wel gaat meekomen bij het Nederlands elftal."

Lees ookVijf conclusies na de knappe zege van Feyenoord op Ajax

Wieffer gaf in het interview na afloop eerlijk toe dat er wel enige zenuwen zijn, nu hij met internationals gaat samenspelen. Vink vond het mooi om te zien. "Als je hem een interview hoort geven, staat daar een nuchtere gozer die ontzettend goed kan voetballen. Ik vind hem prachtig. Zijn stijl als voetballer is goed, hoe hij zich presenteert ook. Hij past goed bij Feyenoord. Zo toevallig kan het zijn: Timber valt uit, Wieffer komt erin, iedereen hield zijn hart een beetje vast, maar je wordt eigenlijk beter."

"En Zerrouki werd bijna gehaald", herinnert El Ahmadi zich. "Ze wilden heel graag een nummer 6, dat was eigenlijk het probleem van Feyenoord, dat er niet echt een goede balans was. Wieffer heeft de kans gekregen om het waar te maken en dat heeft hij gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen