Sterk Feyenoord laat NAC Breda kansloos

26 augustus 2007, 16:11   Bijgewerkt: 26 augustus 2007, 20:12

Zes punten, acht doelpunten voor en nul tegen: Feyenoord is het seizoen flitsend begonnen. Na de knappe 0-3 overwinning op FC Utrecht, wonnen de Kuipbewoners zondag in eigen stadion overtuigend van NAC Breda: 5-0. Deze zege bewees dat Feyenoord beschikt over een uitstekende ploeg, maar een blik op de bank liet ook zien waar de zwakte van dit Feyenoord ligt. De selectie is nog te smal, waardoor de club er de komende dagen alles aan zal moeten doen om nog één of twee spelers naar de Kuip te halen.

Bert van Marwijk is er, vanaf zijn eerste werkdag bij Feyenoord, altijd heel duidelijk over geweest: zijn ploeg zou dit seizoen 4-3-3 spelen. Want, zo zei hij in juli, met snelle mannen als Castelen, Drenthe, Slory en Vincken in de selectie, zou het zonde zijn om zonder buitenspelers te gaan voetballen.

Feit was hierdoor dat de gehele selectie van Feyenoord voor de wedstrijd tegen NAC slechts drie pure aanvallers bevatte. Naast basisspeler Roy Makaay waren dit pinchhitter Michael Mols en Diego Biseswar. Dat is te weinig, weet ook Van Marwijk. Feyenoord is dan ook druk op zoek naar vers bloed voor de frontlinie, maar eerder deze week liet Van Marwijk weten dat deze zoektocht mogelijk geen resultaat op zal leveren. "We blijven het proberen, maar ik houd er ook rekening mee dat we het moeten doen met de huidige selectie", aldus de coach.

Wat Feyenoord nu dus in ieder geval níet moet doen, is zich blindstaren op het resultaat. Want zowel tegen NAC Breda als vorige week tegen FC Utrecht, was dat uitstekend. En beide keren speelden de Rotterdammers ook een prima wedstrijd, dus eigenlijk heeft niemand voorlopig wat te klagen. Tegen NAC Breda zette een benutte strafschop van Makaay de ploeg op het goede spoor, waarna Vlaar, Sahin, De Guzman en nogmaals Sahin de stand na de pauze naar 5-0 tilden. Hierbij was vooral de eerste treffer van Sahin van grote schoonheid. Feyenoord combineerde zich prachtig door de defensie van NAC Breda, waarna linksback Tim de Cler het doelpunt aan Sahin gunde.

De komende dagen zullen dan ook zeer belangrijk worden voor Feyenoord. Met één of twee spelers erbij, kan deze ploeg absoluut een gooi gaan doen naar de titel. Zo niet, dan zijn de mogelijkheden voor de komende maanden wel heel beperkt. En dat kan heel dure punten kosten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen