Kwartier gas geven volstaat voor Feyenoord

26 september 2007, 22:37

Feyenoord heeft zich prima hersteld van de zware nederlaag tegen PSV, afgelopen zondag in Eindhoven. De Rotterdammers wonnen het bekerduel tegen FC Utrecht met 3-0. Na een uitermate slechte en vervelende eerste helft, beslisten de Rotterdammers het duel in het eerste kwartier na rust. Daarin troffen Nick Hofs, Luigi Bruins en Roy Makaay doel namens de thuisclub.

Iedereen binnen Feyenoord, zowel trainer als spelers, wist het zeker, na afloop van de ontluisterend verloren wedstrijd tegen PSV (4-0): deze nederlaag moest zo snel mogelijk vergeten worden. "We moeten ons nu niets aan laten praten. We staan er nog steeds prima voor. Nu moeten we op naar de volgende wedstrijd", sprak Theo Lucius strijdvaardig. Feyenoord was immers wel degelijk op de goede weg, vond men in Rotterdam-Zuid.

Het duurde exact 45 minuten voordat Feyenoord de extra druk die dit met zich meebracht, van zich af gooide. De eerste helft was werkelijk niet om aan te zien, wat ongetwijfeld leidde tot een donderpreek van coach Bert van Marwijk in de rust. Na rust zetten de Rotterdammers de boel echter snel recht. In het eerste kwartier na de hervatting scoorden de Kuipbewoners drie keer, via Hofs, Bruins en Makaay. Utrecht, dat tot dan toe aardig partij geboden had, was hierdoor binnen een kwartier definitief afgeschud.

En zo kreeg de bekeravond in de Kuip, die uitermate saai en slecht begon, toch nog een 'happy end' voor de thuisclub. Het bekeravontuur wordt voortgezet, waardoor de Rotterdammers mogen blijven dromen van een eerste bekersucces sinds 1995. Want het legioen snakt naar een prijs. En als die prijs aan het eind van het seizoen een dennenappel is, zal men in Rotterdam dik tevreden zijn.