Alderweireld: "Hier word je wel sterker van"

2 november 2010, 11:22

Tot voor kort leek Toby Alderweireld vrijwel onomstreden in de basisploeg van Ajax. Enkele weken terug verloor de centrumverdediger zijn plek echter aan routinier André Ooijer. De Belg baalt daar van, maar trekt tegelijkertijd lering uit deze situatie.

“Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik niet speel, maar je moet de knop kunnen omzetten en je teamgenoten steunen. Er komen belangrijke wedstrijden aan. Je moet je eigen persoontje opzij zetten, met het team bezig zijn en hard terug knokken”, zegt Alderweireld op de website van Ajax.

“Het heeft natuurlijk ook met ervaring te maken en dat snap ik wel. Kijk, ik ben pas 21 jaar en toevallig hoorde ik laatst dat ik al 67 wedstrijden heb gespeeld. Dat is veel voor deze leeftijd, ik moet dus tevreden zijn. In de mindere periodes leer je het meest. Dus is het goed om dit een keer mee te maken. Het is niet leuk, maar je wordt er wel sterker van”, besluit Alderweireld, die woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen AJ Auxerre door de absente van Ooijer waarschijnlijk weer in de basis staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen