De Zeeuw: "Van mij hoefde Jol niet weg"

9 december 2010, 00:03

Hij had een wat raar gevoel, zei Demy de Zeeuw na afloop van de fraaie zege van Ajax in AC Milan. De klinkende winst in San Siro leidde niet tot euforie bij de middenvelder. Daarvoor is er de afgelopen weken te veel gebeurd, zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Ajax rolde de afgelopen weken van de ene teleurstelling in de andere en leek ver verwijderd van de topvorm van eind vorig seizoen. Coach Martin Jol zag er geen heil meer in, legde maandag zijn functie neer en werd opgevolgd door Frank de Boer. Met de oud-international op de bank speelde Ajax prompt een geweldige pot in Milaan.

"Ik heb ook geen idee hoe zoiets kan", stamelt De Zeeuw. "Ik snap het echt niet. Als je ziet wat er de afgelopen week allemal gebeurd is...bovendien zaten we gisteren ook nog vijf uur vast op Schiphol. Toch spelen we hier een fantastische wedstrijd. Dat is heel moeilijk te verklaren. Maar ik hoop dat dit resultaat een ommekeer kan zijn, dat we de slechte periode van de afgelopen weken nu achter ons kunnen laten."

De Zeeuw wil de wederopstanding van zijn ploeg niet alleen op het conto van de nieuwe coach Frank de Boer schrijven. "In mijn ogen had Martin Jol niet weg gehoeven, zijn vertrek kwam voor mij echt als een verrassing. Hij heeft anderhalf jaar goed werk geleverd. De laatste tijd zat het even tegen, maar ik dacht juist dat de club bezig was om iets op te bouwen voor langere termijn. Nu ben je weer vooral met de korte termijn bezig. Daarom sta ik hier toch een beetje met een vreemd gevoel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen