Hoe worden Twente, Ajax en PSV kampioen?

28 april 2011, 13:00   Bijgewerkt: 28 april 2011, 15:46

Het zou zomaar kunnen dat zondag de kampioen van de Eredivisie bekend is. FC Twente kan het karwei thuis tegen Willem II afmaken, maar heeft daarvoor wel de hulp van SC Heerenveen en Vitesse nodig. Toch zijn ook Ajax en PSV nog zeker niet kansloos. Sterker nog, ook Ajax heeft alles in eigen hand. PSV kan zondag uitgeschakeld zijn, maar twee zeges kunnen ook volstaan. Een overzicht.

Met nog twee speeldagen te gaan heeft FC Twente één punt voorsprong op Ajax en drie op PSV, dat van de drie titelkandidaten het beste doelsaldo heeft. De doelsaldo van FC Twente is plus 29, Ajax staat 39 goals in de plus en PSV heeft een positief saldo van 44 goals. Bij de huidige stand speelt dat geen rol, maar je weet nooit. Wij zetten per ploeg op een rijtje wat er moet gebeuren om kampioen te worden.

Voor de duidelijkheid: op 8 mei is er geen competitieronde in verband met de bekerfinale. De laatste speeldag is dus over ruim twee weken, zondag 15 mei. Alle wedstrijden, zowel komend weekend als 15 mei, beginnen zondagmiddag 14.30 uur.

FC Twente

Dit weekend kampioen als: het zelf thuis wint van Willem II, Ajax uit verliest bij SC Heerenveen en PSV punten morst thuis tegen Vitesse.

{image[276287][right-half][]}Op 15 mei kampioen als: het komend weekend thuis wint van Willem II en daarna uit bij Ajax minimaal één punt pakt. Dat is altijd voldoende om Ajax en PSV voor te blijven, ongeacht de resultaten van de anderen. Als Ajax dit weekend verliest bij Heerenveen en PSV dit weekend wint maar op de slotdag punten morst bij FC Groningen, zijn de Tukkers ook bij een nederlaag in de Amsterdam ArenA nog zeker van het kampioenschap.

Ajax

Dit weekend kampioen als: -

{image-old[56069][left-half][]}Op 15 mei kampioen als: het twee keer wint, zowel komend weekend uit bij SC Heerenveen als op 15 mei thuis tegen FC Twente. Twee overwinningen en het kampioenschap is binnen, zo simpel is het voor coach Frank de Boer en zijn mannen. Speelt Ajax gelijk bij SC Heerenveen en wint het vervolgens van Twente, dan is het alleen kampioen als PSV tussendoor ergens punten laat liggen, hetzij tegen Vitesse (thuis), hetzij tegen FC Groningen (uit). Zo niet, dan verliest Ajax de titel op doelsaldo aan PSV. Net zoals in 2007.

PSV

Dit weekend kampioen als: -

{image[276330][right-half][Rutten]}Op 15 mei kampioen als: PSV kan alleen kampioen worden als Twente of Ajax dit weekend punten morst. Zo niet, dan is het einde verhaal voor de Brabanders. Winnen Twente en Ajax dus zondag, dan is PSV één speelronde voor het eind al uitgeschakeld. Gebeurt dat niet, dan is er van alles mogelijk. Morst Twente dit weekend punten en Ajax niet, dan moet PSV hopen op een gelijkspel bij Ajax-Twente. In dat geval heeft PSV aan twee zeges genoeg om kampioen te worden. Wint Twente van Willem II, maar Ajax niet van SC Heerenveen, dan moet PSV hopen op een zege van Ajax op de Tukkers. Ook in dat geval is PSV kampioen als het zes punten pakt in de laatste twee wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen