Schaars: "Niet lang hoeven nadenken over Sporting"

17 juni 2011, 00:00   Bijgewerkt: 17 juni 2011, 00:13

Stijn Schaars was eerder deze week dichtbij een transfer van AZ naar PSV. Beide clubs waren al akkoord over de transfervoorwaarden, alleen de middenvelder (27) moest er nog uitkomen met de Eindhovenaren. Donderdag verbond de vijftienvoudig Oranje-international zich echter onverwacht voor drie jaar aan Sporting Lissabon.

“Het is allemaal snel gegaan. De onderhandelingen met PSV hadden wat vertraging opgelopen en dinsdag toonde Sporting Lissabon plotseling interesse", zegt Schaars op de website van zijn management Sport-Promotion. “In Nederland wilde ik alleen naar PSV of Ajax, en anders een buitenlandse club.”

Naar eigen zeggen hoefde Schaars dus niet lang na te denken toen Sporting op de proppen kwam. “Het was altijd al een droom van me om een buitenlands avontuur aan te gaan en toen Sporting zich aanbood hoefde ik niet lang na te denken”, gaat hij verder. “Het is één van de beste clubs uit Portugal, samen met Porto en Benfica."

Schaars vindt dat de Portugese competitie zeker niet onderdoet voor de Eredivisie. “Afgelopen seizoen stonden er twee Portugese clubs, FC Porto en Braga, in de finale van de Europa League. Dat wil toch wel wat zeggen. Natuurlijk heb je een aantal mindere clubs, maar het voetbal in de Superliga is gewoon van een erg hoog niveau. Ik zal dan ook alles in het werk stellen om me snel aan te passen en minuten te maken. Ik ga de taal leren en het helpt ook dat Ricky van Wolfswinkel hier speelt.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen