Redding Vitesse komt dichterbij: Arnhemmers officieel uit Russische handen

18 mei 2024, 12:08
Foto: © Imago

Vitesse is officieel uit Russische handen, zo maakt de club bekend op de officiële kanalen. Waar de Arnhemse club vrijdag al de aandelenoverdracht van de Rus Valeriy Oyf naar de stichting Vitesse voor Altijd aankondigde is een dag later de overdracht definitief beklonken.

Het overdragen van de aandelen is voor Vitesse een zeer belangrijke stap richting het behoud van de proflicentie. De Eredivisie-degradant moest af zien te komen van de Russische link, waardoor ze hun relaties met financiële organisaties konden herstellen. Nu kan de club banden met onder meer ING Bank en BDO Accountants opnieuw herstellen.

Daarnaast eiste de licentiecommissie een aandelenoverdracht vanuit Arnhem. “Met deze aandelenoverdracht zijn de banden officieel verbroken tussen Vitesse en PMH”, zo laat Vitesse weten in een statement.

Artikel gaat verder onder video

De aandelen zijn dus overgedragen naar de stichting Vitesse voor Altijd. “In de nieuwe stichting zijn drie onafhankelijke bestuurders benoemd, namelijk John Jaakke, Pieter Colijn en Erik Mulder. De stichting Vitesse Voor Altijd zal zich toeleggen op het tijdelijk beheer en de verkoop van de aandelen”, valt er te lezen. De aandelenoverdracht betekent niet direct dat Vitesse gered is, maar wel dat een belangrijke eis van de licentiecommissie is afgehandeld.  

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vier Eredivisieclubs wachten zelfde soort ineenstorting als Vitesse: ‘Serieuze zorgenkindjes’

Net als Vitesse zijn er nog vier andere clubs in de Eredivisie die een ‘riskant beleid voeren’. Het zou gaan om FC Utrecht, NEC, FC Volendam en Fortuna Sittard.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik mag mijzelf absoluut geen financieel specialist noemen, maar dit ziet er toch redelijk eenvoudig uit. Kan iemand mij uitleggen waarom dit niet eerder gedaan is?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen