Vier Eredivisieclubs wachten zelfde soort ineenstorting als Vitesse: ‘Serieuze zorgenkindjes’

27 april 2024, 13:53
Foto: © Imago

Net als Vitesse, zijn er nog vier andere clubs in de Eredivisie die een ‘riskant beleid voeren’, zo meldt Trouw op basis van een onderzoek van sporteconomen Job Gulikers en Willem de Boer van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dat komt naar voren uit de Financiële Ranglijst Eredivisie.

Zo zouden FC Utrecht, NEC, FC Volendam en Fortuna Sittard afhankelijk zijn van een eigenaar.  Deze vier clubs ‘leven boven hun stand’. “Vitesse is volgens de onderzoekers wel hét schrikbeeld”, schrijft Trouw.

Artikel gaat verder onder video

“In 2022 had Vitesse nog een positief eigen vermogen, omdat de Russische eigenaren elk jaar een flink bedrag bijpasten. Toen dat plots wegviel en Vitesse niet de tering naar de nering zette, gleed het regelrecht richting afgrond”, vervolgt het medium. Fortuna, Utrecht, NEC en Volendam hebben alle vier een negatief vermogen.

Voor Utrecht en NEC is dat niet direct een probleem, zo lang Marcel Boekhoorn en Frans van Seumeren de club blijven steunen met financiële injecties. “Fortuna leende geld van mede-eigenaar Principion Holding van Umut Akpinar en Atilla Aytekin en hoeft dat in principe niet terug te betalen, tenzij die op andere gedachten komen. In dat laatste geval kan Fortuna Sittard acuut in de problemen komen”, valt er te lezen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vitesse-supporters krijgen teleurstellend nieuws: 'Vanuit financieel oogpunt noodzakelijk'

Fans van Vitesse betalen volgend seizoen, ook als de club degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie, dezelfde prijs voor een seizoenkaart.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

En hoe zit het dan met Volendam?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen