Vitesse-supporters krijgen teleurstellend nieuws: 'Vanuit financieel oogpunt noodzakelijk'

17 april 2024, 18:06
Foto: © Imago

Fans van Vitesse betalen volgend seizoen, ook als de club degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie, dezelfde prijs voor een seizoenskaart als in de huidige jaargang het geval is. Dat heeft de noodlijdende Arnhemse club duidelijk gemaakt aan een supportersdelegatie, meldt het Algemeen Dagblad. Het is slechts een van vele maatregelen die ervoor moet zorgen dat Vitesse voor aankomend seizoen de proflicentie veilig weet te stellen.

Vier speelronden voor het einde van de competitie kan Vitesse alleen op papier nog ontsnappen aan degradatie. De club staat laatste, met slechts zeventien punten uit 30 duels. De achterstand op de zestiende plaats van RKC Waalwijk, die aan het eind van de rit play-offs zou betekenen, bedraagt zeven punten. Vitesse treft de komende weken achtereenvolgens Fortuna Sittard (thuis), FC Utrecht (uit), sc Heerenveen (uit) en Ajax (thuis).

Artikel gaat verder onder video

Na de kansloze 6-0 nederlaag bij koploper PSV van afgelopen zaterdag wierp trainer Edward Sturing de handdoek al in de ring voor wat betreft lijfsbehoud. De oefenmeester meldde daar direct achteraan dat door de grote financiële problemen de kans zelfs nog bestond dat Vitesse het huidige seizoen niet zou kunnen afmaken. Gisteren (dinsdag) kwam daarover in ieder geval positief nieuws: de club kon toen 'met enige zekerheid' melden dat het lopende jaar in ieder geval kan worden afgemaakt.

Inmiddels wacht Vitesse vol spanning op het oordeel van de licentiecommissie, die het reddingsplan van algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan momenteel onder de loep neemt. Het AD meldt dat de Arnhemmers bij een degradatie uit zullen komen op een begroting van 'circa 12 miljoen euro'. Verdere bezuinigingen worden echter niet uitgesloten, terwijl ook van de fans een offer wordt geraagd: "De club heeft de supportersdelegatie duidelijk gemaakt dat de prijs van de seizoenkaarten volgend jaar hetzelfde blijft, ongeacht degradatie naar de eerste divisie. Dit is vanuit financieel oogpunt noodzakelijk. Vitesse heeft hard geld nodig om te overleven. Er wordt een beroep op de achterban gedaan de club in nood te steunen", schrijft de ochtendkrant.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Bram Nuytinck ontbrak tijdens NEC-feestje: 'De arts zei: Bram, ga naar huis'

Bram Nuytinck was de grote ontbrekende naam tijdens het heldenonthaal bij De Goffert in Nijmegen na de overwinning van NEC op Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wanbeleid terugverdienen over de rug van enkele supporters (zo druk is het daar nooit). Gouden greep om de club het laatste zetje de afgrond in te geven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen